Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Selasa

Balik Kampung Part 2 - Bermain Di Taman (tasek Raban)


Gambar sebelum pergi ke taman.
Singgah sebentar di rumah arwah moyang si kembar. Tak jauh pun sebelah rumah my mom jugak.
Sekarang rumah ni disewa oleh orang kampung umi.
Daripada terbiar baik sewakan terjaga jugak.
Ada yang mintak nak beli tapi takkan dijual.
Rumah yang banyak kenangan waktu umi bidak-budak.


Gambar pertama di snap bila sampai taman.
Terus buaian jugak ditujunya.


Si abang pun sama mintak naik buai.
Alhamdulillah dah pandai buai sendiri.







Oleh keran buai ada dua je si kakak paksu layan main gelongsor.
seronokla dia.
Sebenarnya twin kalau naik gelongsor yang rendah dia dah pandai turun sendiri.
Tapi ini pertama kali main dengan paksunya, tula sebab paksunya pegang sampai ke turun.



Masa ni adik dah sibuk nak join jugak.
Sebab mama dah tinggal dia kat buai nak snap gambar kakak pulak.
Adik mana boleh mama takda nangisla kang dia tu.


Kabur la pulak gambar si adha main gelongsor.
Laju benar turunnya, tu la jadi kelabu.
Tak sempat tangkap gambar paksunya turun sekali jugak.



Dah puas main gelongsor main pulak jongkang-jongkit.
Naik dengan turun je dorang tak lepas lagi.
Tapi bab ngenjut benda alah ni dua-dua dah terer.
mama tengok dari tepi je la.


Paksu layan adha main kat sebelah sana.
Kanak-kanak ribena main sekali dengan budak-budak.


Harusla gambar mama nak di letak jugak.
Gambar tanpa makeup.
badan makin kurus.


Gambar kakak.
paksu panggil gemuk..



Gambar adik..
dia maintain je badan macam mamanya.


Gambar 3 beradik.


gambar bersama paksu



Harusla bersama mama kena ada.


Last sekali...
Gambar kakak bersama paksu.
Kelakar tengok gambar ni sebab ada kenangan disebalik gambar ditangkap.