Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Isnin

Kisah Botol Susu Si Kembaq


Selalunye 3 beradik ni minum susu guna botol murah je pureen.
Pernah la beli botol mahal sikit tapi tanye nak minum.
marah sebab susu lambat keluar, botol tu ada 2 puting.
so kena hisap kuat sikit bru keluar last2 bagi org je botol tu.

Semalam ke giant nampak botol comel kat atas ni
Kaler pink tu yang menarik perhatian.
Idakla mahal benar botol ni.
2  Biji botol baru rm 10 ringgit.
Nak beli 3 tapi si adha confirm tak mau punya.
Dia suka botol dia satu tu je la
Pureen punya jenama.

After dah balik rumah, MA basuh botol tu, pastu just rendam dalam air suam.
Yela kan botol baru beli takkan nak terus guna bagi kembaq minum.

First bagi kat twin dia tengok dah peliik.
Risau dah hati mama takut dorang tak mau minum...
Tapi alhamdulillah dia nak minum.
Minum tu pun sekejap dia hisap sekejap dia angkat last2 tido susu tak habis.
Kesian pulak tengok!!!

After dorang tido MA basuh botol tu tukar balik pakai botol pureen.
Sebab apa???

dorang mengamuk dalam tido bagi minum pakai botol tu,
Adeh, macam2 kerenah anak ni.
So botol baru kite pakai bawak gi jalan ye

Kalau Dah Namanye Kembaq Gaya Tido Pun Sama Sahaja


Sori gambar kabur...
Nila gaya twin tido malam tadi..
Sama tak atau hampir sama???
Selalunye gaya tido dorang sama tapi takleh dok dekat-dekat.

Bila terjaga nak susu ikut suka hati depa je nak hentak kaki.
Tak kira tang mana duduk.
Kalau dekat confirm kena salah sorang.
Dari seorang je nangis last-last dua-dua dok pakat nangis tengah malam.
akhirnye kepala mama yang pusing..

Korang perasan tak???
Cuaca panaskan sejak akhir - akhir ini.
Jangan katakan MA panasa anak-anak lagila..
Tak tido lena dibuatnye.
Berpeluh kepala dan badan dorang...