Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Isnin

Tahniah Fasha Sandha----- Comel anaknye


Cuti-Cuti Malaysia- Teluk Kemang (part 2)





Tempat kedua kami tuju adalah zoo melaka.
Nak tunaikan hasrat si adha nak tengok gajah, harimau dan ziraffah katanye.
Ni gambar dalam kereta.
si kakak yang comot.
2 beradik kena selsema yang masih belum sembuh sepenuhnye.
Itu jugak salah satu sebab jadi tak mandi laut.
Kih2...



Lupa pulak nak snap gambar entrance zoo melaka.
Tak ramai sangat org.
Pembelian tiket yang cepat.
Hanya bayar untuk MA dan hubby je.
Anak-anak free je..
Caj dikenakan rm 20.

Bird ni dorang letak kat depan pintu masuk zoo.
Wah cantik tau.
Burung merah tu elok MA bawak keluar handset nak tangkap gambar terus dia jalan slow-slow pergi tepi  sana.
Geram tengoknye.


Gambar 2 beradik je.
Si kakak taknak bergambar takut bila nak angkat letak atas ni.

Tempat pertama di tuju adalah kandang gajah.
sesi bagi makan dan bergambar.
Bergambar rm5
bagi makan rm 5

Satu pun MA tak ambik.
Nak bagi makan adha tknk pergi.
Takut, padahal dia yang beria nak tengok gajah.

Gambar 3 beradik yang susah benar nak tangkap.
ada je aktiviti dorang buat.
Suruh tengok kemera pun payah.





Si abang dgn adik.
Serabai sudah rambut.
Ikat dia bukak. so jadi mcm tu...





Kandang harimau.
Harimau tengah berendam seekor dan seekor lagi tengah tido.



Melihat monyet(nama lain panggil lain)>



Owh ye, kalau korang pergi sini korang kena kuat berjalan.
Jauh owh jlan dalam ni.
Kalau bawak anak pastikan ada stroller kalau tak letih korang nak dukung.
Jarak setiap binatang yang adha nak tengok jauh sangat2.,
naik bukit dan turun bukit.
Kalau nak senang naik train kat belakang tu.
Confirm semua binatang korang dpt tengok.




Membasah tekak dengan air miniral...

Lihatlah muka anak-anak dan MA yang dah penat berjalan.
Panas semua ada.
Masa ni dah tak larat nak jalan lagi.
Kesian adha tak dpt nak tengok ziraffah.
Kandang ziraffah lagi jauh ke atas.
Mama dan ayahnye dah penat...
Nasib baik dia faham.


Gambar kera terlepas.

Non ada gambar 1 family.
Sebab si suami bukan suka bergambar.
Habis je kat zoo melaka.
takda melancong tempat lain.
twin dan cranky habis + mengamuk sakan.
Terus balik ke pd semula.
Sampai rumah bagi mandi minum susu terus tido.

Petang sambung mandi kat pool kawasan kami sewa.
Mama je berendam anak-anak nangis taknak turun.
Tapi MA paksa jugak mandi.
Nangis jugak tappi biarkan je...
Huhuhu
Non ada gambar sebab en suami taknk tangkap...























Cuti-Cuti Malaysia- Teluk Kemang (part1)



Salam dan selamat pagi...
Hari jumaat-ahad kami 1 faimily bercuti di port dickson.
Tempat dekat je..
Janji bercuti..

Gambar kolam tu MA tangkap dari tingkat 2 appartment MA sewa..
Murah sangat-sangat.
Satu malam rm 70...
kalau hari biasa 1 malam rm 60.
Kira okeyla, kami anak-beranak duduk.
Selesa!!!





Pagi sabtu kami berjalan kat pantai teluk kemang.
Pergi jam 10 parking dah penuh.
wah, ramai orang datang.
tak silap kat pantai cahaya ada pesta air.
Tapi kami tak pergi pun, just jalan kat teluk kemang je.
Gambar ni kami ambik atas bot.
Bot ni bawak pusing kat pantai.
Sambil tarik orang atas banana bot.

Nak naik ni kena caj rm 40 katanye.
Selalu rm 80 tapi dia bagi half payment sebab waktu pagi kami orang first naik.
Dah alang2 datang kami sewa jugak.
anak-anak takut nak naik.
Adha sampai nangis kejap.
Tapi bila dah duduk dalam tu senyum pulak....

Kami tak mandi-manda pun kat pantai ini, walaupun siap beli pelampung nak bagi dorang mandi.
Tapi tak termandi, sebab dorang taknak turun satu, dan ayahnye tak nak join.
wahhhhhhhh takkanla MA sorang nak layan dorang mandi.
Kang tak terkejar owh nak layan.

So kami decide nak keluar dari PD dan jalan tempat lain..
Ke mana kami pergi nantikan entry berikutnye...