Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Isnin

Cuti-Cuti Malaysia- Teluk Kemang (part1)



Salam dan selamat pagi...
Hari jumaat-ahad kami 1 faimily bercuti di port dickson.
Tempat dekat je..
Janji bercuti..

Gambar kolam tu MA tangkap dari tingkat 2 appartment MA sewa..
Murah sangat-sangat.
Satu malam rm 70...
kalau hari biasa 1 malam rm 60.
Kira okeyla, kami anak-beranak duduk.
Selesa!!!





Pagi sabtu kami berjalan kat pantai teluk kemang.
Pergi jam 10 parking dah penuh.
wah, ramai orang datang.
tak silap kat pantai cahaya ada pesta air.
Tapi kami tak pergi pun, just jalan kat teluk kemang je.
Gambar ni kami ambik atas bot.
Bot ni bawak pusing kat pantai.
Sambil tarik orang atas banana bot.

Nak naik ni kena caj rm 40 katanye.
Selalu rm 80 tapi dia bagi half payment sebab waktu pagi kami orang first naik.
Dah alang2 datang kami sewa jugak.
anak-anak takut nak naik.
Adha sampai nangis kejap.
Tapi bila dah duduk dalam tu senyum pulak....

Kami tak mandi-manda pun kat pantai ini, walaupun siap beli pelampung nak bagi dorang mandi.
Tapi tak termandi, sebab dorang taknak turun satu, dan ayahnye tak nak join.
wahhhhhhhh takkanla MA sorang nak layan dorang mandi.
Kang tak terkejar owh nak layan.

So kami decide nak keluar dari PD dan jalan tempat lain..
Ke mana kami pergi nantikan entry berikutnye...

Tiada ulasan: