Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Rabu

Karikatur...

Produk yang baik harusla dikongsikan dengan anda

Umi kini adalah pengedar sah produk shaklee. Dah bertahun guna baru tergerak hati nak.jadi ahli kan.

Umi guna mula-mula adalah produk set berpantang shaklee. Masa tu dalam berpantangkan kembar. Umi start makan masa hari ketiga berpantang. Badan cergas, luka cepat sembuh, badan xmudah letih dan susu badan yang banyak...

Bila dapat twin umi cuba ambik mealshake sebab wiwin umi ad asma dan susah nak.makan. alhamdulillah sejak start bagi mealshake anak umi bertambah chubby, selera makan menjadi, dan yang penting jarang dah sakit. Tahun ni baru sekali warded hospital dari 2tahun yang kerap sakit.

Baru ni si kakak demam xnk kebah. Umi bagi makan nutirferon shaklee sebagai suppliment untuk dia. Alhamdulillah panas semakin hilang. Walaupun demam makan tetap selera.

So kepada yang nak dapatkan suppliment shaklee bolehla hubungi umi terus di 0104263496. Whatsapp pun boleh.

Umi.jugak sediakan suppliment mengikut bajet poket anda.

Bergambar dengan anak bujang

Bulan ni bulan kelahirannya. Budak yang banyak cakap dan banyak tanya. Budak yang cengeng dengan adik pun kalah. Tidak boleh diusik sikit nangisla kejenya.

Tapi diala penghibur kala duka. Diala penawar duka dan lara.

Sl

Bermasker muka

Alkisah baru berlaku kejap je tadi... Memang dah lama dah teringin nak beli dan pakai. Asyik jumpa yang online je kan so terbantut la niat nak membeli dan memakai.

Malam tadi adik bongsu umi ajak gi uptown shah alam yang xjauh dari rumah(jalan kaki pun sampai) tu. Jalan-jalan sampaila kat satu gerau jual produk kecantikan. Sementara adik memilih seluar umi berhenti kat gerai tu. Sekali nampaklakan mask ni. Murah pulak tu. Rembat 10 dengan harga rm1 setiap satu.

Balik dari uptown bagi tido anak-anak dulu. Kalau tak habisla dorang menangis tengok muka mamanya hitam. Sebab pernah jadi satu kejadian si kakak lari ketakutan langgar pintu bilik. Kesian kat dia.

Bila anak dah tido umi pun operasikan la muka yang dah memang xberapa nak cantik. Pakainya memang senang cuma likat je sikit. So korang boleh pilih nak.letak satu muka atau letak kat tempat korang suka.

Dah siap.letak biarkan la dia kering... ops!!! Jangan pulak korang letak dekat dengan kawasan berbulu ye.. kang hilang semua bulu korang.

Bila dah kering part membukanya umi tak berapa suka. Kenapa?

♥ ia amat menyakitkan.. huhuhuhu pedih je rasa kulit muka bila kita tarik mask tu. Mungkin sebab dia tarik sekali bintik2 hitam yang ad di muka kita.

Sakit-sakit pun umi puas hati. Sebab kulit muka xrasa macam.kertas pasir lagi. Tiada lagi biji kat muka.

Insyallah minggu depan umi buat lagi. Sayangla kan dah beli 10 xkan nak buang pulak...

Isnin

Hanya rm100

Apa yang rm100?

Anda mahu kurus secara sihat?

Nak kurus tanpa ada perasaan takut?

Bajet tak banyak untuk menguruskan badan?

Jom dapatkan set slimming bajet shaklee hanya rm100.

Ini adalah testimoni kakak umi sendiri yang mengamalkannya xsampai sebulan dah turun 4kg.

Sekarang tengah makan set yang kedua.

Anda bila lagi mahu mencuba?
Bermunat nak cuba sila komen or whatsapp di 0104263496.

Minggu penuh cabaran

Minggu lepas di awal bulan november minggu yang penuh dugaan buat diriku.

Ditambah lagi dengan kesihatan twin yang sakit serentak. Mencabar kesabaran namun ku tempuh jua.

Aku berpegang pada satu. Ini adalah salah satu ujian oleh Allah untuk diriku. Aku redha menghadapinya walaupun penat tidak terungkap menguruskan anak sendiri tanpa suami.

Allah tidak akan menguji hambanya jika hambanya itu tidak mampu untuk menempuh dugaan yang diberikan.

Alhamdulillah ku berjaya menempuh segala dugaan ini dengan sabar. Kini wiwinku dh sihat sepenuhnya. Si kakak tidak lagi demam dan bengkak pipinya. Si adik dah xlagi kena asma yang sampai tahap kena masuk wad...

Testing

Wah dah lama meninggalkan blog yang banyak kisah duka dan lara. Nak tutup rasa sayang...
So nantikan cerita terbaru dri umi dan anak-anak

posted from Bloggeroid

Isnin

Ketupat daun palas

Persembahkan..(ceh2 ..)
Ketupat daun palas hasil air tangan sendiri.
Selalunya balik kg tolong balut je dengan mak.
Tapi tahun ni raya xbalik makanya buat sendirila...

Isnin

Produk khas untuk anak anda!!!

adakah anak anda di dalam kategori berikut;;;

♡♡ kerap mendapat selsema,batuk dan demam

♡♡ anak anda menghidapi.penyakit antibodi yang lemah di mana mudah mendapat penyakit yang berjangkit.

♡♡ adakah anak anda penghidap penyakit asma.

♡♡ anak anda kurang selera makan.

Jom dapatkan set shaklee untuk anak anda. Insyallah semua masalah di atas dapat dia atasi dengan penggunaan produk ini.

Kite hanya usaha hanya Allah bisa memenuhi impian kita.

hubungi umi pengedar sah produk shaklee anda.

harga terbaik umi berikan...

0104263496

Khamis

MEALSHAKE

MEALSHAKE kini adalah produk yang paling digemari oleh pembeli

KENAPA???

Lihatla berapa banyak khasiat dan vitamin yang terdapat dalam MEALSHAKE?

MEALSHAKE sesuai untuk siapa???
---- amat sesuai diminum oleh kanak2 berusia 1 tahun hingga dewasa.
### baby bawah 1 tahun tidak.boleh diberi minum ye!!!

ingin cuba produk MEALSHAKE?
Ingin tahu sendiri keberkesanan MEALSHAKE?
Ingi beri yang terbaik untuk anak anda dan keluarga?

hubungi sy untuk mendapatkan MEALSHAKE...pastinya harga terbaik saya berikan.

Selasa

Produk Shaklee Anti-Aging

VIVIX

Revolusi Terbaru dari Shaklee

Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  

Bakal dipatenkan tidak lama lagi.  Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.

COLLOGEN POWDER

Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.


* Berat molekul diukur dalam unit Dalton



Pengedar Sah Produk Kesihatan Shaklee


Assalammualaikum...
Alhamdulillah bersyukur kepada Tuhan, dengan izinnya ku bergerak setapak lagi dalam bisness part time.
Kini ku telah menceburkan diri dalam perniagaan produk kesihatan secara semula jadi.
Sebelum menceburkan diri umi memakan masa jugak mencuba produk ini dahulu.
(padahal dah guna masa dalam pantang wiwin lagi).
Bila dah sesuai dengan badan umi cuba pulak kepada anak-anak.
Alhamdulillah memang berkesan kepada anak-anak.
Dari mudah demam tiap-tiap bulan kini 2-4 bulan baru ada demam,asma dll.

Jika anda ingin mencuba bolehla hubungi umi di talian::

0104263496(ummi).
Id Ummi ::: 958437.

Nanti umi sharekan satu persatu produk Shaklee dan fungsinya...

Rabu

warded 3

Carta apa ni???

Isnin

Warded 2

Setelah hampir setahun lebih si twin adik tak.masuk wad akhirnya masuk jugak gara2 asma telah menyerang. kali ni memang tak dapat nak di elakkan dengan pergi klinik ambik gas je....

berpunca dari deman sejak khamis 13/6/2013 yang on off disertakan sekali dengan lelah yang datang menyerang malam isnin 16/6/2013 membuatkan keadaan bertamabh teruk. malam tu muntah sebanyak 6 kali asal batuk muntah pastu penat. Nauzubillah malam tu memang nafas adik laju sangat. Bertawakal sahaja umi.malam tu kebetulan suami tiada malak tu.

Pagi esoknye umi bawak pergi klinik kesihatan seksyen 19 sahaja. Dalam hati hanya nak.check.darah dengan ambik nap. Tapi andaian umi salah sebab doktor buat surat rfer ke hospital sebab nafas dia laju...

Ambik surat doktor balik rumah terus kemas baju. Tapi baju adik je. Baju mama keterlupaan nak kemas dan ingat tak masuk wad. Samapi hsptl terus refer ke zon kuning. Masuk ambik gas dan terus hantar wad.

Dah masuk jadi.masalah pulak bila si abang dan sikakak masih kt rumah pengasuh. pengasuh dah bagitau sampai jam 9 malam je blh jaga. kalau lewat dia dah nk tido. Serabut kepala jadinya. Suami lewat lagi sampai sebab masih kat pahang. Mahu ke tidak.umi memang kena balik ambik dorang.

umi tinggalkan adik yang tengah tido sebab nak balik ambik anak2.Elok sampai tol nurse dah kol adik.dah nangis. Rushing umi drive tak sempat jugak singgah rumah nak ambik baju umi. Lepas ambik anak2 terus ke hospital balik. Sampai wad adik masih nangis... huhuhu.

Hari pertama kat wad memang agak.kelam kabut. sorang diri handle semua sementara nak tunggu suami sampai...

.... sambung lain n3...

WARDED

Jumaat

Testimoni Diri Sendiri ---- Set Natural 99 + sabun Metal Fortis




Dulu umi rasa dah pernah pos entry pasal produk ni.
Tapi nak up lagi sekali.
Okey baru-baru ni produk "bedak arab" telah melanda malaysia.
Oleh kerana terpengaruh makanya umi pun guna jugak.
Memang tak nafikan segala jerawat semua tersembunyi bila pakai bedak arab ni.
Satu lagi bedak ni memang senang pakai,
So kalau bangun nak pergi kerja dah lewat tu pakai je bedak arab tu kan.
Tidak susah nak pakai cream bagai.

Tapikan, baru-baru ni bedak tu dah hbis kat tangan umi.
Nak guna pun takda stock.
Tunggu stock baru sampai lambat lagi, nak beli mahal sangat.
Tak sanggup tau beli online mahalnya 2 kali ganda dari beli borong.

Akibat tiada bedak arab makanya muka ni naik mencanak jerawat halus.
Lihat gambar yang tak pakai tudung tu, nampak jerawat halus bermaharaja lela dimuka.
Bertambah tak comel waaaaaaaaaa...
Sampai my mum tegur kenapa muka penuh jerawat.

Kerana nak tunggu jugak stock bedak arab sampai dari pembekal ku try minum aurawhite.
Bukan bertambah kurang tapi makin naik mencanak.
Kalau basuh muka terasa biji-biji jerawat.

Oleh kerana tak sanggup lagi melihat muka macam ni, umi start balik pakai "Set natural 99 + sabun metal fortis kaler hijau).
Alhamdulillah, jerawat halus makin kurang.
Gambar pakai tudung 1 minggu lepas guna.
Akhirnya muka ku ni kena guna produk murah je baru rasi.
Lepas ni jangan gatal nak guna produk bukan-bukan.

So kepada yang nak try boleh whatsapp umi:
0104263496




Dia Mari 3 Sekali


Time mood nak update blog ke laut ni, boleh dia mai 3 serentak pulak.
Lihat si jari kakak say no.
Hahahahaha.
Dia nak wat peace tapi tak jadi.
Dah pandai nak bergambar.
siap laga pipi dengan mamanya,
Bila di tanya anak sapa jawan dengan laju anak "AYAH"...
Adoi! anak ayah la sangat ye kakak.
Ayah mai tido sebelah atau kacau dia meraung tak ingat dunia.


termenung memikirkan BE yang mai sekali gus.
Selalu tengok entry orang je bercerita BE mai banyak-banyak.
jelous dalam hati tu tetap ada.
Tapi kena batang hidung sendiri dah panik sebab tak citer yang best nak publish
Huhuhuh

Rabu

Balik Kampung Part 3-- Kawan akad Nikah

Sambung....
Lepas balik dari taman permainan.
Malam tu umi pergi rumah kawan yang akan berlangsung upacara akad nikah malam tu.
Kawan umi ni, umi kenal sejak sekolah lagi.
Mak dia bukak kedai makan dulu, tender kantin sekolah.
Kalau dulu cuti sekolah umi kerja kedai maknya la.
Cari duit nak beli baju sekolah.

Sekarang familynya bukak bisness catering.
Sedap masakan maknya.

Jom layan gambar masa majlis berlangsung.
Kembar umi tak bawak sebabnya kembar umi dah tido.
So tinggal dengan my mum je kat rumah.
Senang kalau anak tido awal ni. 
Boleh mamanya gi makan kenduri.
Tapi takleh amal selalu ye!!!




Canti manis je kawan umi ni.
Namanya izzati.
Anak sulung dri 5 beradik.
anak yatim kerana ayahnya telah kembali menghadap ilahi.


Berdebar barang kali saat menanti bergelar status seorang isteri.
Menanti dengan sabar.



Saat akad nikah dijalankan.
test sekali.
Dan akad nikah hanya dilafazkan sekali sahaja terus sah menjadi suami kepada sahabatku.


Tangisan seorang ibu saat anak gadisnya menjadi isteri orang.
Bergenang jugak air mataku saat gambar ini diambil.


bacaan doa selepas majlis selesai.
Amin...
Semoga berbahagia ke hujung waktu.


Upacara membatalkan air sembahyang.
Banyak sebenar gambar umi tangkap.
tapi pilih yang terbaik untuk di letak dalam blog.



Gelang emas sebagai hantaran.


Wang hantaran dalam bentuk check.
Dan terselit wang seringgit je dalam frame tu...


Bergambar dalam bilik lepas majlis tamat.
Umi dah tak tunggu sampai habis.
Mak dah kol kembar nangis kat rumah.
Sempat makan kejap pastu balik rumah..


*** sambung selepas ini gambar bersanding pulak...

WW-{Rumah Penuh Kenangan}


Rumah my mom kat kampung.
rumah bantuan pprt sahaja.
punyai dua bilik kecil.
muat kami 5 beranak masa kecil..


Rumah arwah moyang kembar aka opah umi.
Rumah penuh kenangan manis dan pahit.
Umi dibesarkan dirumah ini sebelum pindah rumah sendiri.


Selasa

Balik Kampung Part 2 - Bermain Di Taman (tasek Raban)


Gambar sebelum pergi ke taman.
Singgah sebentar di rumah arwah moyang si kembar. Tak jauh pun sebelah rumah my mom jugak.
Sekarang rumah ni disewa oleh orang kampung umi.
Daripada terbiar baik sewakan terjaga jugak.
Ada yang mintak nak beli tapi takkan dijual.
Rumah yang banyak kenangan waktu umi bidak-budak.


Gambar pertama di snap bila sampai taman.
Terus buaian jugak ditujunya.


Si abang pun sama mintak naik buai.
Alhamdulillah dah pandai buai sendiri.







Oleh keran buai ada dua je si kakak paksu layan main gelongsor.
seronokla dia.
Sebenarnya twin kalau naik gelongsor yang rendah dia dah pandai turun sendiri.
Tapi ini pertama kali main dengan paksunya, tula sebab paksunya pegang sampai ke turun.



Masa ni adik dah sibuk nak join jugak.
Sebab mama dah tinggal dia kat buai nak snap gambar kakak pulak.
Adik mana boleh mama takda nangisla kang dia tu.


Kabur la pulak gambar si adha main gelongsor.
Laju benar turunnya, tu la jadi kelabu.
Tak sempat tangkap gambar paksunya turun sekali jugak.



Dah puas main gelongsor main pulak jongkang-jongkit.
Naik dengan turun je dorang tak lepas lagi.
Tapi bab ngenjut benda alah ni dua-dua dah terer.
mama tengok dari tepi je la.


Paksu layan adha main kat sebelah sana.
Kanak-kanak ribena main sekali dengan budak-budak.


Harusla gambar mama nak di letak jugak.
Gambar tanpa makeup.
badan makin kurus.


Gambar kakak.
paksu panggil gemuk..



Gambar adik..
dia maintain je badan macam mamanya.


Gambar 3 beradik.


gambar bersama paksu



Harusla bersama mama kena ada.


Last sekali...
Gambar kakak bersama paksu.
Kelakar tengok gambar ni sebab ada kenangan disebalik gambar ditangkap.