Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Jumaat

BILA ANAK TERUNA TERPENGARUH DENGAN UPIN & IPIN





Tebal muka dengan anak teruna MA sorang.
Dah pandai tiru segala apa yang dia dengar.
Kelakar ada, malu pun ada.

Kesnye terjadi minggu lepas kot.
Tempat di pasar ramadhan.
Sebab apa gi pasar ramadhan, anak teruna MA mengamuk nak kuih.
Nak taknak MA gi jugak beli kuih 3 ketul RM1.20.
Masa ini kejadian itu berlaku.

Sampai je kat kedai kuih tu boleh dia jerit:

"2 singgit- 2 singgit"

Gelak makcik jual tu.
Pastu semua orang tengok. Mana dapat ntahla ayat tue.
Rasanye terpengaruh dengan upin & ipin dah.
Sapa ntah nama watak yang cakap ayat tu?
MA lupala.

Tapi sampai sekarang, trade mark dia bila nak gi beli kuih:

"ma, li kuih 2 singgit".


ISNIN CUTI YAHOO

Sesiapa yang duduk selangor isnin adalah public holiday.
Sempena hari Nuzul Alquran.
Bestnye boleh duduk di rumah selama 3 hari dengan anak-anak.

Insyallah malam ni atau esok MA akan:




Kalau jadilakan.
Sebab kena tunggu suami cuti ke tak atau ada masa tak nak hantar MA dengan anak-anak balik kampung.
Kampung perak je la kot.

Mintak-mintak dapatla balik sebab rindu mak ni.
Tahun ni raya rumah MIL dulu confirm bertambah rindu mak di pagi raya.

***pst.. negeri mana lagi cuti isnin ni?