Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Rabu

Mengimbau Permainan Zaman Kanak-Kanak : Galah Panjang


Permainan galah panjang @ "tol".
Wah best giler owh....

Permainan ni kalau main kat kampung mana ada pakai tali macam kat atas tue.
Garisan siap guna cangkul untuk kekal lama.
Senang nak main lain kali.

Galah panjang ni pemain dia paling minumum 4 orang setiap kumpulan.
Kalau lagi ramai lagi best.
Setiap garisan dan kotak ada orang jaga.

Pasukan pihak lawan kena lepasi penjaga untuk melepaskan diri dari satu kotak ke satu kotak.
Kalau salah sorang ahli pasukan lawan disentuh oleh penjaga garisan automatik dorang kalah.
Jika mahu menang pasukan lawan perlu lepasi semua penjaga garisan hingga kotak teratas.
Dan perlu berpatah balik hingga ke garisan permulaan.

Hanya seorang sahaja perlu berjaya melepasi semua penjaga garisan.

***Pst... dulu suka main campur dengan budak2 kecik sebab senang nak bolos...

Mohon Sumbangan Untuk Rumah Amal Limpahan Kasih

Terlintas ingin post ini di blog umi.
Buat pengetahuan kawan-kawan semenjak umi dikurniakan kembar.
Umi telah memasuki satu group kelab kembar.

Alhamdulillah disini untuk dapat kenal dengan ramai ibu bapa yang punyai anak kembar.
Ada yang kembar 2, kembar sepasang, kembar 3 dan jugak 4.
Merata negeri satu malaysia ada.

Sempena bulan ramdhan akan tiba ini.
Kelab Kembar malaysia akan menganjur satu majlis IFTAR bersama anak-anak yatim dari
RUMAH AMAL LIMPAHAN KASIH (RALK).

Ini surat kebenaran.

ini pulak surat dari kelab kembar malaysia.

Kepada kawan-kawan yang ingin menderma tidak kisahla dari segi pakaian , wang ringgit ataupun makanan.
Boleh la hubungi :
Bagi sumbangan berbentuk fizikal, boleh serahkan kepada AJK KKM seperti di bawah

Huszaini -             019 3783869 begin_of_the_skype_highlighting            019 3783869      end_of_the_skype_highlighting       - Putrajaya dan sekitarnya
Faridah -             017-3276249 begin_of_the_skype_highlighting            017-3276249      end_of_the_skype_highlighting       - Sungai Buloh dan sekitarnya
Siti Jawahir -             012-3189654 begin_of_the_skype_highlighting            012-3189654      end_of_the_skype_highlighting       - Puchong dan sekitarnya
Shalwalawani -             019-2820942 begin_of_the_skype_highlighting            019-2820942      end_of_the_skype_highlighting       - Cheras Selatan dan sekitarnya
Iskandar -             019-9326100 begin_of_the_skype_highlighting            019-9326100      end_of_the_skype_highlighting       - Saujana Putra dan sekitarnya
Ira Razita -             012-3025963 begin_of_the_skype_highlighting            012-3025963      end_of_the_skype_highlighting       - Selayang dan sekitarnya
Fazliani -             017-2718402 begin_of_the_skype_highlighting            017-2718402      end_of_the_skype_highlighting       - Beranang dan sekitarnya
Ju jai -             012-2709901 begin_of_the_skype_highlighting            012-2709901      end_of_the_skype_highlighting       - Serdang dan sekitarnya

Sumbangan boleh dihantar selewat-lewatnya 22 Julai 2012.

SEGALA SUMBANGAN KEWANGAN BOLEH DIMASUKKAN KE DALAM AKAUN...




Kelab Pasangan Kembar Malaysia
No. akaun CIMB: 1264 0004 3990 56

Harap dapat emailkan / sms butiran transaksi kepada

email: bendahari@kelabkembarmalaysia.my

no hp:             019 932 6100 begin_of_the_skype_highlighting            019 932 6100      end_of_the_skype_highlighting       (Iskandar - Bendahari KKM)
Untuk maklumat lanjut kawan-kawan boleh layari blog:
pengerusi kelab kembar malaysia.

AMRAFARHAN