Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Jumaat

Bila Gaya Tido Macam Ni Mama Yang Naik Risau


Inila gaya tido si kembar umi.
Takda kain napkin tak tido lena la dorang.
Tapi yang merisaukan hati, sebab dorang tutup muka guna kain tersebut.



Nak kata cerah takda, sebab kami family tido dalam gelap cuma lampu dapur je bukak.
Kalau tarik kain tu confirm kembar nangis.
Pernah masa kat wad doktor marah takut lemas.
Tapi nak buat macam manakan dah habit dorang.

Kalau dalam buai harap kain buai yang lubang-lubang tu je bagi udara.
Kalau kat bawah kena pantaula takut tertutup penuh pulak muka tue.

Permainan Turun Menurun


Bila punya anak ramai (3 orang je kata ramai).
Segala barang anak sulung di turunkan kepada si adik.
Tak kisahla dari segi pakaian ataua permainan.

Bagi umi pakaian si abang yang new born je la boleh diturunkan kepada si adik.
Yang lain kena simpan je la dalam almari.
Si adik perempuan manala sesuai nak pakai baju boykan.



Gambar kat atas ni masa usia si abang 11 bulan rasanye (mama lupala).
Menaiki kereta kegemaran dia hingga kini.
Berbaloi mama beli dengan harga RM50.++.
Mula-mula suami cakap membazir tapi hingga kini kereta tu masih boleh pakai tau.

Walaupun tempat duduk dia boleh cabut dah sekarang.
Lampu depan dia dah pecah.
Tak caya?






Tengok si adik menaiki kereta kegemaran abang dia.
Sekarang dah menjadi mainan si kembar.
Si abang lebih banyak naik basikal opah beli.

Kuda yang kakak naik tu beli masa jualan murah my dear baru ni.
Masih cantik walaupun sticker ada yang dah koyak oleh abangnye.

Umi harap mainan ni akan elok untuk generasi seterusnye.