Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Selasa

Kain Bucuk Si Kembar


Masa tengah baik nakla duduk dekat macam ni.
Masa ni baru pas berebut kain napkin.



Kain napkin adalah kain bucuk dorang.
Takda kain ni tak lena la tido.
Sebab kain ni dorang wat tutup muka.



Main aucak dengan mama. 
Tapi mama tak layan sebab mama nak jadi mamarazi.


Hari Pink Sedunia


Kalau ada anak perempuan mesti koleksi baju warna pink berlambak.
Beli baju mesti nak kaler pink.
Twinku tak terkecuali.
Kebanyyakan baju dorang warna pink.


Ini gambar hari ahad baru ni,
Tengah bersiap nak gi dataran shah alam.
Bawak si abang bermain bola.
Kembar tengok je.


Ni si adik yang dah makin cekap duduk dan merangkak.
Action je dia bila duduk depan kakak.
Menunjuk yea adik.



Ini pulak si kakak.
Baru nak belajar duduk.
Orang cakap pokok lalang sebab masih bergoyang-goyang.
Habit si kakak berebut apa yang adik pegang dan menggigit mamanye.