Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Khamis

KALAU DAH BIASA...


Kali ni cerita perihal anak-anak.
Alhamdulillah kalau di asuh dari kecik time tido sampai ke besar insyallah dorang akan ikut.

Anak-anak MA, memang tido awal. 
Kadang-kadang balik dari rumah bs sampai rumah main kejap dah ngamuk nak tido.
Paling lewat tido jam 10 atau 11 malam.
Ini kes abangnye main dengan ayah kalau ayah ada balik.

Twin pulak kalau tido atas kul 9 malam tu alamatnye adala yang meragam.
Serupa jugak waktu siang.
Kalau hari cuti MA dah set jam 12.30 tengah hari memang time tido anak-anak.
Nak taknak dorang kena tido.
Kalau tak tido MA takleh nak wat keje rumah.

Bila anak-anak dapat tido yang cukup insyallah anak-anak tidak meragam.
Bila malam anak-anak tido awal time tula kite boleh sambil wat keje lain.
Macam MA time anak-anak tidola MA boleh lari wat keje rumah.
Maklumla sorang je handle anak.

Bila kite dah didik anak tido awal.
Pergila mana-mana tempat bila sampai time yang kite ajar dorang akan meragam selagi tak tido.
Ini yang MA tengok pada anak-anak MA.

MA jarang jalan tengah hari terutamanye gi shopping complex sebab twin kalau sampai waktu nak tido haru-biru jadinye.
Bukan jenis nak tido dalam stroller.
Sekse rasanye...

***pst.. anak korang macam mana? set jugak ke waktu tido?


1 ulasan:

saly@mama-i berkata...

betul tu MA.. samalh anak2 saly..time lps zohor mmg asuh tido sokmo..tiba time tu kalu x tido mmg mcam2 ragam..sbb kalu x buat gitu susah nk buat keje n masak ke.. kalu tido time tu ler byk leh wat keje kann..