Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Khamis

Si Abang Pulak Demam

Macam nak nangis je malam tadi.
Penat tidak hilang lagi kini timbul lagi.
Kalau minggu lepas seminggu si adik demam.
Minggu ni berjangkit dengan si kakak hari isnin hingga rabu.
Semalam dah okey.



Tapi tak sangka pulak nak berjangkit dengan si abangnya.
Malam tadi balik dari rumah pengasuh adha terus cakap:
"ma, a'a mam"
(ma, adha demam).
Siap pegang kepala sendiri.
Tapi mama wat tidak tahu je sebab kat dapur tengah nak masak.

Datang lagi, cakap perkara sama sambil bawak termometer.
Berhenti kejap basuh ikan, layan kerenah si abang nak suruh check suhu dia.
Pegang je kepala dia dah rasa suam-suam baru nak start panas.
Check suhu dia dan nak dekat 38'c.

Terus bagi ubat demam.
Waaaaaaa.... nak nangis je rasa.
Baru 2 tahun setengah dah pandai bagitau demam, siap ambik termometer bagi mama.
Lepas je makan ubat terus baring minum susu+milo depan tv.
Akhirnye zzzzzzzzz.



Tapikan anak-anak umi demam confirm malam akan 2 @ 3 kali jaga.
Malam tadi berapa kali ntahla dia bangun menangis tatkala badan panas.
Nasib baikla twin dah sihat kalau tak haru-biru jadinye malam tadi.
Sudahla ayah takda mama nak handle 3 orang mau pengsan.

***pst... bila cuaca tidak menentu penyakit mula serang.

5 ulasan:

mummycda berkata...

pandainyer abg.....makan ubat cepat2 sembuh yer....anak ida pun baru jer lega demam..lagipulak cuaca sekrg nie tak menentu kan....

MaMa_AdHa berkata...

@mummycda
a.ah cuaca tidak menentu sekarang mcm2 penyakit mula serang. risau nak bawak dorang keluar main.

Wanieys berkata...

ala ciannyer dia demam yer...semoga cpt sembuh yer :)

ArELeEz berkata...

get well soon ye, abang.. ;)

Che Rosliza Che mat berkata...

ala...ciannnya abang long demam...pasal fibox tue..mama adha..kena register gan fibox dulu...masuk email gan pasword..