Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Isnin

POTTY TRAINING SI ADHA


Sudah 3 bulan kot jimat pempes si adha ni.
Kalau dulu sepeket pempes tahan tak hampir sebulan tapi kini tidak lagi.
Sekampit pempes saiz XL bertahan 1 bulan lebih.

Sekarang hanya nak tido malam je dia pakai pempes.
Kalau dulu tido siang pun umi pakaikan sebab takut kes terbabas.
Tapi semalam, alhamdulillah tidak terbabas sikit pun walaupun tido dari jam 12.30 tgh hari hingga 3 petang.

Mulanya risau jugak tau sebab dia tido atas toto.
Karang ada jugak banjir toto.

Cuma umi masih fail ajar dia poo poo dalam jamban.
Dia sanggup tahan dari membuang dari rumah bs hingga nak tido.
Yang geramnye elok je bagi pakai pempes nak tido masa tu la dia membuang.
Membazir 1 pempes.

*** ada tips tak anak ajar anak poo poo dalam jamban?

2 ulasan:

PinkUmmi berkata...

bagus2 jar nak buang air dlm potty.mcm anak sy Aina pndi buang poo poo dlm jamban tp tak pandai buang air. mlm2 memg bnjir..sabo jela...dah tukar pmpers pun tetap banjir...

@e_da berkata...

risau gak kan.. anak sy masih belum pass lg.. dah kencing baru dia cakap.. aduhaiii