Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Khamis

PERSIAPAN RAYA KORANG SUDAH BUAT KE?


Wah puasa baru hari ke-6 dah tanya pasal persiapan raya.
Excited benar MA kan?

Bagi MA persiapan awal lagi bagus buat umi yang punyai anak kecil.
Lagi satu beli sikit-sikit tidak la nampak sangat duit keluar bukan?


Kalau beli last minit MA tidak mahu bersesak dengan orang ramai.
Manakan lagi dengan anak-anak MA yang masih kecik.
Ada yang tak sempat beli baju dah balik rumah dulu anak-anak nangis.



Alhamdulillah, baju si kembar nak pakai raya dah mencukupi buat masa ni.
Beli masa ada expo kat midvalley hari tu.
Murah kalau beli time sale boleh rembat banyak.
Cuma tinggal baju kurung twin je belum beli lagi.
Pastu kasut(perlu ke? twin kan belum jalan)

Baju si abang baru dapat 2 pasang.
Kalau nak tambah mungkin dalam sepasang je lagi baju biasa.
Pastu beli sepasang baju melayu dan kasut.

Cukupla kan, watpe banyak-banyak.
Dalam almari ada lagi baju yang jarang pakai.
Boleh recycle semula jadi baju raya.

Baju MA dan suami?
Satu pun belum ada.
Beli yang siap je kot tahun ni, malas nak tempah takut jadi macam tahun lepas.
Beli mahal-mahal kain rosak di buat oleh tukang jahit.

***pst... kawan-kawan macam mana? dah beli baju raya?

1 ulasan:

saly@mama-i berkata...

MA.. saly setuju dgn MA.. persiapan awal perlu..dpt bajet skit kn..tk perlu saat akhir bersesak2 nk beli itu ini.. saly pun dh cuba beli kperluan raya.. tk pening kepala nnti....:)