Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Sabtu

Perasaan Anak

Kejadian ni berlaku masa umi pergi johor baru ni.
Huhu nak nangis rasanye, sebab tak sangka budak usia 2 1/2 tahun pandai jelous.

Sejak ada twin si adha jarang sudah duduk atas umi.
Tiap2 kali naik kereta dia duduk depan dengan ayahnye. 
Umi dengan twin duduk di belakang.

Umi ingatkan dia sudah tidak mahu lagi duduk atas riba umi dan tido atas umi.
Tapi tidak, dia rindu gamaknye.

Masa gi johor twin tinggal dengan pengasuh.
Dalam kereta hanya ada my mum, adik, suami, umi dan adha.
Memang bajet adha akan duduk dengan opahnye kat belakang.
Bolehla mama releks kat depan tapi tidak.
Adha tidak mahu langsung duduk dengan opahnye.
Makanye beriba la si budak adha ni sampai ke johor.

Rela tido di tempat sempit kat depan daripada duduk dengan opahnye kat belakang.
Bayangkan, lenguh tangan ni tau riba si adha yang berat dah nak dekat 14kg.
Mak umi kata dia rindula tue. selalu adik dia yang duduk kat mama.

Touching umi tengok dia lena tido dalam pelukan umi.
Rasa nikmat bila sudah lama tidak meriba si adha.
Maafkan mama sayang mama tak sangka adha akan terasa.

Tapi bagus jugak twin tak ikut kalau tidak lagi susah umi.
Si adha taknak dengan opahnye twin lagila.
So kalau naik kete 3 orang atas riba mau patah pinggang mama sampai ke johor.

Tiada ulasan: