Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Khamis

Perihal Si Anak Bujang.

Lamakan tiada cerita tentang si anak bujang umi tu.
Siapa lagi adha la kan.
Wujud blog ni masa umi pregnantkan dia tahun 2009.
Sekarang sudah 2012 dari cerita yang pakai tulis je(takda idea) hinggala citer pasal anak-anak.

Kembali pada tajuk kat atas.
Alhamdulillah 2 hari lepas genapla usia si adha 2 1/2.
Kejap je masa berlalu pergi.
Sudah besar si bujang sorang.

Di kala usianye 2 1/2 ni dia dah mula kenal pelbagai benda.
Dah boleh kira one -ten.
Dah boleh sebut A for ayam hingga huruf Z tapi masih lupa-lupa.
Sudah boleh baca doa tido.
Dah boleh sebut nama panggilan diri sendiri iaitu "a'a".
Sudah mula potty training.
Yang paling umi sekarang dia sudah mula kenal jalan. 
Macam sekarang, anak-anak sudah di hantar rumah pengasuh baru.
Walaupun baru 2 hari dia sudah inagt jalan nak ke rumah " ibu " baru.
Siap tunjuk jalan lagi "ma sana ma, ma situ ma".
Tiap-tiap kali sampai simpang.
kadang-kadang saje usik dia.
Bila kuar dari rumah umi sampai simpang 3 kalau rumah BS lama simpang kanan bs baru simpan kiri.
Marah dia bila tunjuk sebelah kanan beria-ia dia cakap bukan!!!.
Semua simpang dan jalan dia ingat sampaila depan rumah "ibu" baru.
Alhamdulillah ya Allah.

Tiada ulasan: