Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Selasa

Jangan Samakan Boleh?


Punyai anak kembar bukan untuk di jadikan rungutan tapi harus di jadikan pujian.
Bukan semua boleh dapat walaupun kadang-kadang punyai keturunan kembar.

Punyai anak kembar tidak sama dengan punyai anak kelahiran single.
Kerenah, sakit dan penjagaan adalah sama sekali tidak sama dengan punyai anak sorang.
Kenapa umi cakap begini?


  1.  Anak kembar berlainan kerektor sama ada kembar seiras atau pun tidak. Macam twin umi, sorang cengeng dan kuat sakit tapi sorang lagi cool dan kuat beralah dari segi sakit or perangai.
  2. Dah kata kembar mesti sakit tu berjangkit. Tidak kisahla selang berapa hari baru naik tapi confirm akan berjangkit.
  3. Punyai anak kembar corak penyusuan kadang-kadang sama kadang tidak. So twin umi selang sejam akan bangun nyusu setiap sorang. So berapa jam umi dapat tido tiap-tiap hari?
Umi bukan nak merungut penjagaan anak-anak umi rungut pun apa yang umi dapat?
Dorang tetap anak-anak umi yang umi sayang.
Cuma umi agak terkilan bila orang samakan dorang dengan umi.

Buat pengetahuan kawan-kawan tiap hari umi yang jaga anak sendirian tanpa bantuan suami.
Yea, suami umi bukan keje office hour tapi drebar lori je.
Tapi bersyukur sebab itu punca rezeki kami.
So, tak hairanla kalau umi sakit.

Adakah orang yang pertikaikan itu tahu susah senang penjagaan 3 anak masih kecil sendirian.
Tanpa bantuan sesiapa, sama ada bibik or suami?

Dekat sini umi nak tekankan bahawan:
tiap-tiap orang bukan sama dalam penjagaan anak. ada yang senang dan ada yang susah.
Tiap-tiap anak adalah lain karekter bukan sama dengan semua kanak-kanak.
Fikir-fikirkanlah.


1 ulasan:

mamafarah4 berkata...

ye betul.... perangai semua ank2 bukan sama.. banykkan bersabar jer la..mcm kembar sy dah 3 tahun..perangai yg kakak sensitif skit..yg adik ganas skit..hehehe..nnt kalau ank2 da kian membesar kita akan rasa rindu dengan kenangan masa diorng kecil.tgk gambar pun leh senyum sensorang tau..