Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Selasa

Tanggapan Negative Mengenai CD <' '> Buang Jauh-Jauh

Sedar tak sedar dah hamoir 40 keping koleksi CD my wiwin.
Alhamdulillah makin jimat duit poket.
Makin kurang sampah.

Tak nyusahkan diri ke nak basuh lampin ni? Pakai DD kan senang.
Inila ayat yang selalu umi dengar dan umi jugak pernah cakap waktu dulu :)

Yes, mula-mula umi pun berfikir macam tu.
Why, nak susahkan diri balik kerja dah la penat.
Nak layan anak2, nak masak, dan segala kerja banyak lagi nak buat.

Siapa cakap CD menyusahkan?
Dari segi modal???
Yup! memang banyak wang kena keluarkan tapi amat berbaloi-baloi.
Boleh pakai lama dan berulang kali tanpa perlu membuang ke dalam tong sampah..

Basuh susah?
Sapa kata susah, senang je. Kalau baby poo poo pancut je bawah air laju bagi hilang najis tue.
Pastu masuk mesin biar dia jalankan kerja..
Senang tak???

Kualiti tak sama dengan DD?

Ini umi yakin pada CD 100%. Anak umi pakai DD kerap sangat merah kat punggung.
Yeala mampu beli yang murah je, mahal tak mampu,twin semua double.
Tapi alhamdulillah walaupun pakai CD jenama biasa je kulit wiwin alhamdulillah okey.
Takda lagi merah,


So apa lagi kawan-kawan. Jom pakat cuba pakaikan anak2 dengan CD.
Banyak yang cantik-cantik. 
Kite pakat ramai-ramai selamatkan bumi dari pembuangan DD..

1 ulasan:

Rose Khadijah berkata...

yessss...betol semua tu..
saya sokong...

..bby 8 bulan baru saya stat pakaikan dia sebab terfikir fikir pasal leceh itu ini..
tup tup skang da 2tahun setengah dia pakai..skang ni dalam proses potty trainning..da kurang le dia pakai CD tu..
teruskan yer..

memamng jimat berbaloi baloi la...diorang yang tak cube tu tak tau kan...
;-)