Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Rabu

RM 10 Sehelai....


80 - 3 helai
90 - 3 helai
95 - 3 helai

Berminat:
SMS Ummi:
0125500249

Pebezaan Bersalin Ceaser Dengan Normal...

Hari kedua lepas operate

Bersalin Normal:
  •  Tiada adegan di service oleh misi.
  • Takda kena cucuk di belakang.
  • Tak kena masuk air berbotol-botol.
  • Tak payah guna tiub kencing.
  • Lepas bersalin dh boleh berjalan gi mandi.
  • Sakit hanya waktu nak push baby keluar je.
  • Boleh berurut perut, bertungku, memakai barut
Bersalin operate:

  • Ada adegan di service misi malam sebelum operate, Malu okey
  • Kena cucuk ubat bius.
  • Masuk air berbotol masa dalam bilik OT
  • Kena pakai tiub kencing hari kedua baru buka
  • Boleh berjalan tapi tak boleh gi mandi lagi.
  • Terasa ngilu lagi sampai sekarang kat tempat kena belah.
  • Beurut juga tapi tak puas coz tak boleh urut perut.
  • Bertungku jugak dan memakai barut.
Meh umi citer sikit pengalaman bersalin operate:

  • Hari pertama lepas keluar bilik OT umi dah boleh duduk atas katil sambil bersandar. Kepala still ting tong coz nak muntah je.
  • Dah mula pum susu sejam lepas keluar bilik OT dapat dalam 3 oz.
  • Petang dah mula slow-slow turun katil. Coz dah bosan tengok orang lain ada anak di sebelah tapi umi takda.
  • Boleh gi jalan kat katil sebelah yang di operate hari yang sama. Main dengan baby dia tangan sebelah lagi pegang plastik urine.
  • Tanya misi nak gi tengok baby kena marah balik. Hari pertama ceaser mana boleh jalan dia suruh umi baring balik.
  • Naik katil tido...
  • Malam 2 jam sekali kena pum susu...
  • Hari kedua wayar dah buka jam 12 tgh hr. Lega sangat...
  • Suami datang mintak bawa naik gi jumpa kembar coz nak direct feeding.
  • Naik wheelchair malu siot. Segan sangat-sangat.
  • Balik dari bilik anak tak bagi suami tolak nak jalan sendiri.
  • Dari tingkat 4 naik lift turun tingkat 2. Jalan macam orang bersalin normal.
  • Hari ketiga penutup luka di buka terus mandi tanpa menutup bekas jahit dengan apa-apa.(setengah orang tutup dengan plastik tak bagi basah)
  • Nak naik tengok baby nurse cakap tunggu coz dorang dah nak bawa turun twin first.
  • Nurse bagi tahu dah boleh dkeluar hospital bersama twin first.
  • Tak boleh jadi umi jalan kaki gi naik tingkat atas mintak kebenaran nak bawa keluar twin second sekali tapi doktor suruh bagi dia direct feeding dulu.
  • Puas tau nak suruh dia hisap coz dorang baru bagi minum guna cawan.
  • Akhirnya dapat keluar.
  • Keluar dari wad tanpa memakai wheelchair.
  • Alhamdulillah bagi umi takda sakit mana bersalin ceaser. Tak terbaring macam orang lain atas katil..

Jom Cepat Sertai Hadiah adalah Lumayan

Teringin Tak hadiah kat atas???
Bestkan hadiah yang ditawarkan. Lumayan sungguh. Nak beli mana la nak mampukan. Nak tau cara nak menang? Klik je kat bawah ni:

Klik la banyak kali yea;

The Great Churp Churp Race

Baju Pink ke Baju Putih

Muka Kebosanan Kena serah diri kat hospital.
 Baju pink baju kira sopan dan tertutup lagila bila pakai.

Muka Nerves nak tunggu masuk bilik OT
Baju putih baju yang terdedah di belakang. Hanya baju tiada kain(baju dah labuh macam jubah). Masuk bilik OT bukak ikatan di belakang sungguh malu kejadian yang berlaku seterusnye...

N3 Tanpa Tajuk...