Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Isnin

Bedung Bayi...


Bedung???

Kali ni umi nak cite sikit tentang membedung bayi k.Dulu anak pertama asyik menangis je bila kena bedung.Tapi alhamdulillah dia tak mudah trekejut dengan bunyi-bunyi bising ni.

Tapi berlainan plak dengan si kembar.

Kembar kalo nak bagi tido lama bedungla dia.Confirm k akan tido.Bagi susu lena la dia.

Salah satu punca umi membedung si kembar ni:
  • Masa baby kembar ni pakai baju dengan pampers je. coz baje pun dah macam jubah. Sarung tgn dan kaki pun tak pakai sebab cepat tercabut. Almaklumla kecik sangat.
  • Dah tak paki seluar /sarung kaki & tangan maka kenala bedung selalu. kalo tak kesejukkan kembar umi.
  • Bila dah bedung kembar ni tido lebih lama sikit. Jarang terkejut dengan bunyi bising.
Tapikan kadang-kadang tangan dorang keluar macam anak pkok baru tumbuh. Sikit-sikit dia tarik bawa keluar. Pakai baju waktu bedung tangan bukan keluar sekali baju tau tangan dorang ni keluar ikut bahu baju.

Ni gambar terbaru. Still lagi berbedung. Kalo agak dorang payah sangat nak bedung balut je bagi kemas. Dah siap bagi susu tidola dorang.

Bila Mama Giler Melilit


Sejak dah ada anak nikan semuanye nak cepat siap aje.
Bila pakai baju nak gi jalan ke atau keje nak je pakai baju yang tak gaduh nak iron.
Pakai saruk je kan senang.
Kalo tudung pun sama.
Sekarang koleksi selendang/ Shawl umi dah banyak.
Bukan apa tudung ni umi rasa paling senang.
Tak payah nak seterika, ambik lilit je atas kepala.
Taruk pin je pastu sudah.






Ini gambar fresh hari ni punya.
Tak cantik mana pun.
Janji lilit.

Ni semalam punya gambar.
Masa gathering geng kembar.

Ha ni masa ngandungkan twin 35 minggu.
Memang sememh je, tak makeup langsung.
Lilit pun ala kadar je.

Oh Bestnye... Perjumpaan Geng Kembar...




Mestila gambar tuan rumah dulukan..
Semalam memang best k dapat jumpa geng - geng kembar.
Masa dorang wat perjumpaan kat putrajaya sedih tau tak dapat nak join.
Kan dalam pantang.
Kali ni siap cakap kat suami nak jugak pegi.
lagipun dah dekat sangat dengan rumah.

Oleh kerana semalam first time bawa keluar twin tempat ramai orang.
Twin umi meragam sikit.
Mungkin panas kot.
Mungkin mengantuk.
Tapi biasala kan baby mesti ada time baik dia baik, time meragam huru-hara jadinye..







 Sape tak kenal kembar 3 yang popular ni..
auni-auni yang comel.
Tak kenal umi mana satu adik, dan kakak.

Meh nak citer k,
nama anak umi kan Auni jugak depan kan.
Umi terlintas nak letak nama auni ni bila baca blog kembar nila.
Tertarik dengan kecomelan dorang langsung terpikat pada nama.
Nasib baik tak kembar 3 jugak kan..
Hahahah.




Inilah keluarga kembar kak nora.
Kembar sepasang...





Ini plak kembar kak fatma.
Geram tau tengok girl2 yang comel lagi bam-bam.
Tak sempat nak ambik dukung triplet nie.


Ha ni plak kembar hero kak ct.
Bam-bam jugak.
Kalo umi tak larat kot nak dukung.
Senyap je tau anak kak ct ni masa event ni berlangsung.
Good Boy..




Last sekali gambar beramai-ramai.
Time ni aqilah dah menangis nak tido.
Atiqah dah tido dalam dakapan umi.

Semua gambar ni umi ambik dalam blog AMRAFAHAN

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

Keysha Contest (aku & tudung)


Nak tau syarat-syaratnye klik


Nama : Ummi

Paling suka pakai selendang / Shawl.
Senang je. Tak payah nak iron pagi-pagi, lilit je dah siap.


Nak tag:

Miera
Mama Elly
Kak Mieja