Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Rabu

Normal Tak???

Buat pengetahuan kawan-kawan twin umi teramatla aktif yea.
Kalo tengok video yang umi rakam tue macam nak terkeluar je dari perut.
Seronok tau.
Minggu depan dah tak boleh nak rasa dah baby twin merenyut dalam perut.
Minggu depan dia nangis bila lapar, berak dan kencing je.
Mama plak yang tak cukup tido.
Huhuhu...



Tapikan kawan-kawan.















Hari ni kan baby twin no aktifla..
Tapi still gerak macam timbul-timbul je.
Bawah dada umi pun rasa sengkak semacam je.
Umi tahu kepala baby twin dua2 duduk berdekatan tulang rusuk.
Jadi bila twin mengeras memang terasa sengkak sangat2.
Hari ni baby twin kerap mengeras.
Dalam 2 minit hilang.
Perlu ke umi gi klinik atau hospital??
Coz doktor kata kalo dia kurang gerak kena gi hospital.
Atau perkara ni normal je???


*** Mcam tak pernah pregnantkan umi nie..



Dah 36 Minggu...


Dah cukup 9 bulan kandungan umi hari nie.
Tinggal 1 minggu lagi untuk tunggu kandungan cukup 37 minggu.
Lepas tue baby twin akan keluar.

Orang tua-tua cakap bila kandungan dah cukup bulan (36 minggu),
jangan jalan jauh dah.
Dok rumah kalo boleh.
Kalo nak jalan juga barang-barang baby dengan mummy mesti standby dalam kete.

Barang-barang baby dan mama alhamdulillah umi dah sedia awal-awal dalam kete.
Tak silap umi masa kandungan umi 32 minggu kot.
Coz pregnant twin ni ada risiko bersalin awal.
Jadi, kalo umi jalan mana-mana pun buatnye sakit barang semua dah ada dalam kete.

Dalam gambar di atas, beg unggu tue adalah beg barang baby yea.
Banyak sangat ke???
Cuma gambar pampers baby je takda dalam gambar tue.
Coz tak beli lagi. Hahaha.
Beg biru tue dah tentu la beg barang keperluan mama.
Kecik je bag mama coz kat hospital nanti baju kan pakai baju dorang.
Time balik baru pakai baju sendirikan.
Umi nak tanya kepada ibu yang breastfeeding baby(tegar) bag pum susu kena bawa sekali ke???
Umi dah confius nie.
Nak bawa ke tak...
Please bagi tahu umi kalo ada yang tahu...

1st Contest Si Manja Mandi

Nak tahu syarat lebih lanjut klik sini k...



Nama Anak : Muhammad Dzal Adha Bin Muhammad hasry
Umur anak : 1 Tahun 3 Bulan
Lokasi Mandi : Dalam besen kat kampung perak.
(Masa umur 3 bulan)
Tarikh Lahir : 26 November 2009

Mama Nak Tag :

Mama Nia & Adel
Kak Mieja

Cute Baby Style Contest


Nak tahu maklumat lanjut klik sini ok:



Nama Anak : Muhammad Dzal Adha Bin Muhammad Hasry
Umur Anak : 1 Tahun 3 Bulan
D.O.B: 26 November 2011
Nama Mama : Ummi Kalthum Bt Mohd Nasir

Tak Sabar Nak Jumpa Ini Orang...


Yes!!!
Ini budak akan datang bersama mak umi minggu depan.
Seronoknye.
Mama sudah rindu sama kamu.
Tunggu ayah balik ambik yea sayang.
Mama tak boleh ikut sekali ambik kamu.
Coz makpah dah tak bagi.
Ayah akan balik ambik bile mama dah masuk wad.
Maknanye 3 haribulan pas settle urusan mama kat hospital ayah balik ambik kamu yea.
Mama rindu sangat-sangat kat anak mama.
Muahhhhhhhhhh....


Kedua-dua gambar ni di hantar malam tadi.
Adha berebut tong keropok dengan Iman anak kakak.
Adha kalah.
Huhuhu.
Tapi nangis kejap je.
Kalo Iman nangis macam di pukul sampai biru muka.
Tengok rambut adha.
Dah mula hitam kembali.