Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Isnin

Adha dengan Kuda...

Mula-mula dapt gambar ni terdetik dalam hati,
"Ya Allah banyak nye bedak kat muka anak aku".
Kalo nenek dia letak bedak mesti putih macam tepung.
Huhu janji comel.

Kuda yang adha naik ni adalah hak milik Iman.
Bila kakak umi balik rumah mak confirm dia kena angkut sekali kuda ni.
Nak tau kenapa??














Akan berebut kereta nie..
Kereta ni umi angkut sekali bawa balik kampung masa hantar adha hari tue.
Bila dah ada 1 kuda satu kereta maka iman dengan adha takdala berebut nak main.

Cerita pasal adha dengan iman ni, kalo kawan-kawan nak tahu.
Mula-mula adha kat kampung iman yang buli adha.
Siap kena gigit berbekas 8batang gigi iman kat tangan adha tau.
Adha kena tolak berapa kali sampai terduduk anak umi.
Tapi sekarang, iman yang kalah.
Tapi takdala sampai adha menggigit orang.
Coz umi tak pernah ajar.


Adha Di Kampung

Kalo tengok pada gambar ni kan macam adha je yang nak menang.
Tapi adha kalah la...
Ni gambar fresh yang baru di hantar oleh mak umi di kampung.
Gambar aksi adha main dengan anak kakak umi Iman.

Dah 1 minggu adha duduk jauh dengan mama.
Huhu, adha tak meragam pun. Cuma waktu malam je cari mama mak umi cakap.
Masuk bilik tidur, bilik mandi cari mama dan ayah.
Tapi adha tak nangis.
Adha anak yang baik..

Adha tunggu mama tau..
Nanti mama bawa balik adik kat adha..
Tinggal 2 minggu je lagi sayang.
Pastu mama lepaskan rindu mama kat adha.

*** Masih mencuba mengupdate blog menggunakan handset. Tak lepas tang nak upload gambar je..