Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Jumaat

Korang Baca Korang Bagi Tajuk Boleh?

Please jangan muak baca Blog umi yang asyik luahan hati....

Umi bekerja sebagai front office je. Kalau tak tau keje macam mana please google kat internet cari maksud dia. Yup keje umi senang je kot, jawab penggilan, buat panggilan, record surat under admin dan ada la 2 3 keje lagi yang umi buat.(termasuk update blog)

Tapi umi bukanla jenis yang suka-suki masuk keje lambat, pastu bila rehat lebih dari waktu kalau takda sebab. Nak tinggalkan kaunter tempat umi duduk ni bukan boleh main tinggal. Kalau gi jamban tu cepat-cepatla datang balik.

Umi ni takda masa nak tido dalam surau macam orang lain. Takda keje masuk tido. Tapi tak kisah rehat kejap kan sementara nak tunggu masuk solat. Tapi kalau dah berjam-jam dalam surau tu tak buat keje ke? 

Umi bukan nak dengki dorang boleh rehat lama, siap boleh tido lagikan. Tapi umi yang berkerja menjawab panggilan masuk, bila orang kol nak cakap dengan staff office. Bila nak transfer ke tempat staff tu tiada masih"hilang". Kalau sekali orang telefon cari takpe tak kisah tapi kalau dah 2 3 kali telefon apa kite nak buat? Buatnye pulak orang yang telefon tu orang HQ?

Kalau hilang gi wat kerja umi boleh la cakap gi site kan. Tapi kalau dia dok "melepak" apa yang kite nak cakap? Nak bohong? kali pertama bolehla. Kalau dah orang tu telefon 2 3 kali rasanye tak bolehkan. Silap cakap kite pulak yang kena balik.

Ntahla, kadang-kadang bila kite pesan balik pesanan orang tinggal buat tak tahu je. Bila orang tu telefon tanya  tak pesan ke kat orang yang dia nak cakap! Kite pulak kena marah. Padahal kite dah pesan. Salah kite ke? 

Dimana kite nak luahkan perasaan? Kecuali di blog kite sendiri. Tapi apa pulak kite rasa kalau kite luahkan hanya sekadar luahan perasaan tapi orang lain pulak terasa? Dimanakah hak privasi kite? 


2 ulasan:

Salina@IbuAqil berkata...

Diorang selalu ingat "keje dia tu senang jerkkkkk" cuba bg ORANG YG CKP tu duduk tmpt kita.. Ngelabah beb.. Sabar erk ummi.. ;) Pedulikan kata orang sbb kita kerja bkn kerana ORANG tp KERANA ALLAH!! Biar DIA saja menilai kita.. ;)

♥SyilaSyira♥ berkata...

sabar ye umi...orang ni ada mcm2 jenis...