Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Khamis

JANGAN HANYA NAMPAK KESALAHAN ORANG: CERMIN DIRI BALIK

 Ingat tak N3 umi buat tentang cik anon komen pasal pakai legging tu? Yes memang umi tahu pemakaian begitu tidak sesuai bagi umi coz umi pakai tudungkan dan umi orang islam. Menutup aurat itu wajib.

Tapi umi tak suka jenis orang ini menegur tapi tak sedar diri dia jugak buat salah walaupun tak pakai legging ketat macam umi.


Legging di katakan haram kerana bila kite pakai boleh menampakkan susuk kaki yang keding(macam umila). Tapi bagaimana pulak kalau pakai inner bersama t-shirt???

Umi ada check dalam internet pemakaian inner bersama t-shirt(berlengan pendek) jugak haram. Sebab apa? nampak jugak susuk lengan. Inner confirm ketat melekat kat lengan bukan?

Bagaimana pulak kalau pakai t-shirt yang ketat? seluar jean yang ketat dan melekap baik punya kat punggung? tak ke lebih kurang je dengan pakaian umi yang memakai legging di katakan tak sesuai dengan orang yang bertudung?

Umi bukan nak menegangkan benang yang basah. Umi tahu umi salah jugak. Tapi umi nak orang ni jugak tahu pemakaian dorang bagaimana. 

So kepada cik anon tersebut kalau awak baca N3 umi ini, please ubah sama cara awak. Jangan nampak salah orang lain. Tidak semestinya diri anda tiada orang tegur diri awak perfect.

Tiada ulasan: