Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Rabu

Memang Fotostat Muka 3 Beradik Nie


Bila tengok balik gambar anak-anak dari kecik sampai sekarang memang tak jauh beza muka dorang. Dari segi mata yang bolat,  mulut yang kecik dan rambut yang tak seberapa nak lebat. Kalo tak diasingkan gambar ikut nama memang boleh confius mana satu abang, kakak dan adik.

Tengokla gambar di atas tue. Hampir sama je muka dorangkan. Cuma berat je lain. Kembar ringan sikit dari abangnye. Masa kat kampung ramai cakap kening dorang ini ikut india. Kening dorang ni jenis lebat. Nasib baik kulit tak ikut india. Hihi. Inila kesan berjiran dengan india. Nak hidung tinggi last-last dapat kening.

Mulut dorang adik beradik ni jenis kecik je. Payahla sangat nak suapkan makan. Banyak kat luar dari masuk dalam mulut. Kalo nak suap bubur nasi kena pakai sudu kecik je. Kalo sudu yang 1 set dengan mangkuk makanan baby tue hujung je boleh masuk kalo dia tak bukak mulut besar.

Mata dorang ni tak tau la ikut sapa. Umi atau ayahnye. Dah mak dan ayahnye jenis mata bolet jugak kot. Tapi okla kan dari mata sepet. Hihi.

Bab rambut memang umi tak tau kenapa rambut dorang sikit. Yea la mak paknye rambut kemain lebat. Tapi kena ke anak rambut sikit. Nipis sangat. Waktu hamil minum ais bukan main lagi nak bagi rambut lebat tapi tak jugak lebat. Erm, nasibla kembar ada jugak nampak hitam rambut time sekarang. Kalo adha nak dekat 1 tahun baru nampak rambut.



Perbezaan rambut.
Dah nama keluar dari yang samakan mestila semua sama. Atenye dah adik beradik orang tua-tua cakap. Takla jauh bezanye.

4 ulasan:

AMIEROZIANA berkata...

tengok gambar yg 3 atas tu dah macam kembar 3 dah hehehe

MaMa_AdHa berkata...

kembar 2 perempuan 1 lelaki ye kak???

Salina@IbuAqil berkata...

alololo comelnya sis.. comel sggh.. akak dup Ipoh.. Dkt dgn area politeknik ungku omar.. tp mmg rajin sebulan skali trun kuala kangsar, pekena ikan bakor.. ;p

MaMa_AdHa berkata...

owh tidakla jauh sgt. harap satu hari nanti umi boleh jumpa akak.