Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Jumaat

Harap-Harap Bukan Barang Yang Tertinggal.

Tadi hilang rasa ngantuk bila dapat panggilan dari mak. Terkejut bila mendengar cerita dari mak. Selalu umi dengar kisah orang aje yang kena mcam ni. Tup tup keluarga umi yang kena.

Kakak umi sekarang dekat Hospital Besar Taiping. Kena masuk hospital balik. Baru je keluar semalam, hari kena tahan wad balik.

Puncannye dia ngadu sakit perut macam mencucuk. Gi klinik bawak zahra cek kuning terus check kakak sekali. Zahra kena kuning tinggi jugak dalam 14. Kakak umi doktor scan perut. Akhirnye nampak macam ada "barang" yang tertinggal dalam perut kakak.

Tak pasti barang ke atau darah ketul. Tapi "benda" nila yang menyebabkan kakak umi sakit perut. Tak pasal-pasal kakak naik ambulance sama anaknye ke Hospital Taiping.

Kakak dan zahra di tahan di wad yang berlainan. Zahra kena tahan wad kanak-kanak coz kena kuning. Kaka kena tahan wad lain untuk check balik apa sebenarnye yang tertinggal.

Harap-harap janganlan sampai kena bedah(buka semula tempat jahit) semula. Ngeri dengarnye, Kalo betul kena bedah balik maknanye kakak umi dah 3 kali la operate. Anak pertama(Iman), kedua Zahra ketiga inila kot.

Semoga tiada apa-apa yang berlaku kepada kakak umi.

1 ulasan:

NOR berkata...

insyaallah,mntk2 bkn 'barang'...smoga slmt smuenye...