Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Khamis

Boleh Ke Umi Terasa?

Semalam lepas je telefon mak masa tu mak kat hospital tengok kakak umi yang baru lepas bersalin tu. Tiba-tiba hati umi sayu aje. Kadang-kadang macam terasa sangat. Mak umi takda buat apa-apa pun. Cuma umi je terasa.

Kan bagus dok dekat dengan mak macam kakak umi. Seronok je boleh tengok mak selalu. Rindu masakan mak. Tapi paling umi terasakan bila mak boleh datang lawat anak kakak selalu masa yang sulung tu kuat sakit + masuk hospital. Pastu kakak bersalin ni mak boleh gi tengok.

Masa dulu adha masuk hospital takda jugak family datang melawat. Cuma kami laki bini je. Sunyi je kan. Orang sakitkan kalo orang datang melawat hilang rasa sakit.

Umi paling terasa semalamla kan. Kakak ada jugak orang datang melawat time bersalin. Tapi umi bersalin baru ni sedih. Coz mak tak datang pun. Bawak balik kembar ke kampung sendirian dengan suami. Masa kat hospital 3 hari lagi sedih. Orang lain ada mak dan family datang melawat tapi umi? Sendirian dengan suami. Dah la masa tu kembar kat wad NICU 3 hari. Bertambah sunyi.

Kadang-kadang bila fikir susah jugak dok jauh dari keluarga ni kan. Payah family nak datang. Tapi umi tak salahkan mak umi tak datang pun masa umi bersalin baru ni. Yeala kan, adha kan kat kampung masa umi bersalin. Takkan mak nak angkut adha naik bas. Cuma benda yang di rancang tak jadi tuela jadi macam tue.

Nak je balik duduk dekat dengan family.

1 ulasan:

Cik Rose Cute berkata...

biasalah...kalau duk jauh mak...