Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Rabu

Akhirnye, Terlepas Jugak...

Ntah macam mana boleh berlaku umi pun tak tau. Tak dirancang pun nak buat perkara ni hari ni. Coz pagi tadi umi tak sentuh pun kereta coz suami yang bawak hantar anak-anak rumah pengasuh.

Tapi alhamdulillah mama dah berjaya sepenuhnye setakat inila bawak kereta tanpa suami disebelah jauh perjalanannye(jauh bagi umi). Iaitu drai rumah ke tempat keje.

Kejadian ni baru berlaku tengah hari tadi. Pergi kerja naik motor je. Tak teringin pun bawak kereta. Tapi tadi tengah hari umi keluar gi beli stock susu anak dan sedikit barang dapur. Termasuk jugak pampers anak yang besar gedabak.

Dah habis bayar baru teringat umi naik motor macam mana nak bawak balik barang-barang yang banyak. Berbungkus - bungkus beg plastik. Susu saje 4 paket, pampers 2 beg saiz M dan XL. Dan barang-barang dapur. Penuh motor tue.

Akhirnye cakap kat kedai tue nak tumpangkan kejap barang boleh tak sampai petang. Tunggu en suami sampai. Tapi tak bolehla plak. Coz takut nanti towkey kedai cakap staff curi barang pulak. Makanye, terpaksala balik ambik kereta untuk angkut barang-barang yang dah di beli. Mujurla boleh tumpangkan kejap coz nak balik ambik kereta.

Alhamdulillah, umi berjaya bawak kereta dari rumah ke kedai tue. Jauh jugak bagi umi yang tak biasa bawak kereta. Dah selesai kat situ, umi malas pulak nak hantar kereta balik rumah. 2 kali kerja pulakkan. Nak ambik motor. Tengok jam dah nak dekat kul 2. Telefon suami cakap nak bawak kereta gi office dia bagi. Alhamdulillah berjaya sampai dengan selamat. Parking pun cantik je padahal selalu fail bab parking dan undur.

Tula kan orang cakap, kalo tak cuba sekarang bila lagi nak pandai betul tak. Tapi umi kalo suami ada sebelah payah sikit tau. Suami kuat tegur benda kecik. Bila kena tegur umi dah gabra. Hihi umi dahla nerves pastu kena tegur terus terbantut. Hihi...

1 ulasan:

Rizziela berkata...

baguslah...dah ada kemajuan tu