Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Khamis

Cradle Cap or Taik Sawan

Nampak tak cradle cap / Taik sawan?
Ada tak petua apa2 nak hilangkan cradle cap/taik sawan ni. Umi dah pelbagai cara umi guna. Letak minyak baby bagi lembut, santan dan shampoo. Hilang tu memang hilang tapi naik balik. Erm macam mana nak buat yea.

benda ni kena kat salah sorang twin je. Sorang lagi tak kena. Bersih aje kepala sorang lagi. Kesianla, tengok. Kadang umi cuci dia diam je kadang - kadang nangis. Erm mungkin pedih kot. pleasa kawan-kawan ada idea tak nak bagi hilang. Tak cantik la raya nanti.. Sorang kepala cantik sorang berkerak.

Ni la tuan punya kepala. Atiqah 

Ni first time anak umi kena. Adha tak pernah kena. Bantu umi cari penyelesaian... 

1 ulasan:

Huszaini berkata...

nanti hilang sendiri kot.. tapi ambil masa laa agaknya...