Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Sabtu

Super Mom ke Aku?

Nasib baik tak jadi macam ni lagi.
mcam ni la hari2 dukung kembar dalam rumah.

4 hari menjaga anak-anak sendirian.
4 hari anak-anak tak nampak ayah.
Makin kurusla mama...

Jumaat

Wordless Friday - Teringat Zaman Sekolah

mana satu umi?

yang tengah tu je dah kawin yang lain bujang..

Sentuh & menang.

Senang je nak menangkan. Korang guna, sentuh pastu insyallah korang boleh menang. Nak tau lebih lanjut klik je gambar kat bawah ni:


Hadiah yang ditawarkan cukup lumayan.
Apa lagi jom klik.

Hanya RM 990


Wah murahkan..
Nka tahu lebih lanjut klik je gambar kat atas tue.
Jom...

Jom Nak Tambah Lagu?


Klik je gambar kat atas.
Boleh tambah koleksi lagu anda.
Jom berhibur..

Khamis

Nak Kelihatan Cantik?

Klik aje gambar kat atas tau. Boleh menambah seri di hari raya nanti...

Cradle Cap or Taik Sawan

Nampak tak cradle cap / Taik sawan?
Ada tak petua apa2 nak hilangkan cradle cap/taik sawan ni. Umi dah pelbagai cara umi guna. Letak minyak baby bagi lembut, santan dan shampoo. Hilang tu memang hilang tapi naik balik. Erm macam mana nak buat yea.

benda ni kena kat salah sorang twin je. Sorang lagi tak kena. Bersih aje kepala sorang lagi. Kesianla, tengok. Kadang umi cuci dia diam je kadang - kadang nangis. Erm mungkin pedih kot. pleasa kawan-kawan ada idea tak nak bagi hilang. Tak cantik la raya nanti.. Sorang kepala cantik sorang berkerak.

Ni la tuan punya kepala. Atiqah 

Ni first time anak umi kena. Adha tak pernah kena. Bantu umi cari penyelesaian... 

Rabu

Terlepas Panggilan Gara-gara Bateri Kong!









Semalam tertinggal handphone kat pejabat. Punyala gelabah tau nak gi ambik balik anak-anak kat rumah takda sape nak jaga. Yeala, dah la rumah takda telefon rumah handphone plak tertinggal. Buatnye ada kecemasan tengah malam manala nak cekau telefon.

Akibat tertinggal handphone, pagi tadi check bateri plak kong. Aduyai, dahla takda charger spare kat office ni. Kol suami pakai telefon office cakap handphone habis bateri kalo nak kol, kol pejabat umi je.

Tengah hari tadi balik rumah kejap caj bateri. Bukak je ada berpuluh miskol. Dari mak dan suami yang paling banyak. Ini semua malam tadi punya panggilan yang tak jawab. Sorry mak lupa nak bagi tau hadphone tertinggal kat office.

Check punya check ada lagi 3 miskol dari number 03 3325 1029 sebanyak 3 kali. Tarikh miskol adalah hari ni. Waktu tak ingat plak. Try kol rupanye dari syarikat ini:


Ayok terlepas lagi satu peluang nak dapat treatment free. Adoila. Kola tadi bagi detail dia cakap nanti dia kol back. Mintak2la dia kol back dapat buat treatment free. Hahaha...

Selasa

Hatiku Tersentap Malam Tadi...

Makan hati takleh nak cakap..

Isnin

Mood Sekarang!

Bilala boleh dpat tido yang nyenyak lagi...


Bila London Weight Management Call..


Reaksi yang timbul masa dapat call dari London Weight Mangement:


  • Aku nak kuruskan tang bahagian mana?
  • Bila dia tanya tentang berat dalam telipon hari tu aku cakap 48kg dia diam sekejap.
  • Tanya nak problem tang mana aku plak yang diam.
  • Temunjanji rawatan adalah pada 24 haribulan ni jam 2 petang.
  • Ayok!!! masih tak tau tang mana nak surutkan.
  • Bak suami cakap badan dah kurus tang mana nak kurus lagi.

Okey umi dapat treatment free dengan London Weight Management. Ini gara-gara gatal suka-suka mengisi borang yang keluar dekat iklan nuffang minggu lepas. Adoila. Tak sangka plak nak dapatkan. Rezeki.. Tapi masalahnye kat mana la anggota tubuh badan yang nak di treatmentkan oleh syarikat ni. 

Erm nak gi tak??? Perut boleh treatment tak coz baru 4 bulan lepas operate hari tue?

Jumaat

Korang dah tempah ke??

Baju Kurung Moden

Kebaya

Baju Kurung biasa
Puasa dah dekat kan. Tinggal berapa hari je lagi. Pastu raya. Aduh banyak plak bajet tahun nie. 3 anak baju kena beli. Huhu. Tahun lepas takpela sorang je kan. Baju mak pun boleh banyak lagi. Tapi tahun ni lebihkan anakla plak. Yeala kanak-kanak la paling seronok time raya. Duit masyuk oooo...

Kerana pikir anak je lupa baju  mak sendiri. Padahal kain dah ada hnatar je wat lupa-lupa. Hari ni baru kelam kabut nak gi hantar. Nasib baikla ada orang nak terima lagi kalo tak beli la jawabnye. 

Kawan-kawan macam mana plak? Dah tempah ke? atau beli je?

Nak Menang Tiket Kapal Terbang?


 Nak menang tiket tempat duduk dalam kapal terbang??
Nak gi jakarta Free?
Klik je gambar kat atas yea...

Latest Picture My Twin - 4 Bulan 2 Minggu

Pagi tadi punya gambar. Jam 5.30 Pagi..
Cuba teka mana satu Atiqah (kakak) dan Aqilah (adik).

Sedapnye Dia Duduk.

Alahai anak, mama panggil pun buat tak tau dah. Asyik sangat tengok tv sambil kaki di goyang-goyang. Ini la rutin harian dia sekarang takda sangat dah nak mengamuk nak main kat luar. Bukak je siaran 618 kat atsro confirm dia tengok. Terutama time lagu. Siap menari-nari.


Ini gambar semalam. Semalam umi tak masuk keje coz terpaksa jaga anak kat rumah babysitter dia takda kena gi hospital. 


Kusyuk Melayan Baby TV



Orag tua dulu marahkan kalo duduk kaki macam nie..

Rabu

Wordless Wednesday

Budak Ini tengah demam...

====> Mood mengantuk, letih, nak tido...

Selasa

BE Pertama Yang Ku Dapat...

3 Tahun Baru nak dapat...
Excited je lbih umi ni. Okey umi happy sangat walaupun tak sikit je dapat janji ado kan. Alhamdulillah selama ni umi dok baca orang lain je dapat BE ni. Tapi umi tak pernah dapat pun. Menunggu sampai dah bosan bila la nak dapat BE padahal iklan dok berlari sakan dalam blog. Hari ni alhamdulillah dah masuk. Hampir 3 tahun menunggu...

Samsung Corby II Rm 299

Nak tahu lebih lanjut function Samsung Corby II??/
Klik gambar di atas...

Jawapan Kepada Wordless Semalam...



""

""




"""






"""







"""












"""





NEGATIVE

Ini semua gara period umi datang lewat bulan ni umi dh gelabah tak tentu pasal. Paksa suami gi beli urine test. Yea la tak pernah period umi lewat kalo bukan kerana pregnant. Tidak sanggup umi buat masa ni. Luka operate pun masih belum sembuh sempurna.

Alhamdulillah hasilnye adalah negative.

Isnin

Samsung Galaxy SII

Berminat???
Ingin Tahu lebih banyak maklumat tentang Samsung Galaxy SII???
Klik je gambar handphone ok.

Marila Klik Iklan Grapvine kat blog Umi yea...



Kat Blog umi nie ada satu... Iklan dari toyota...Kalo ternampak tue jangan lupa nak share.. Satu unik klik leh dapat RM0.20..

Wordless Monday

Apakah makna Ini???

Jumaat

Menang Dengan berita Harian


Sertailah Xplorasi Klik Berita Harian hari ini untuk mengalami pencarian harta karun yang paling menarik secara online!




Anda berpeluang memenangi hadiah wang tunai berjumlah lebih daripada RM 75,000!

Klik Bawah Ni okey...

BERITA HARIAN

Rabu

Dah 4 Bulan Twin Umi.

Gambar Ketika usia 3 bulan... Gambar baru takda
Alhamdulillah dah 4bulan usia dorang. Makin sihat. Cuma sekarang dorang kena selsema. Mintak di jauhkan tragedi masa dalam pantang hari tue. Takut umi.
Semalam gi checkup untuk 4 bulan. Tidak kena cucuk. Cuma dorang nak pantau berat badan je. Yea la twin umi kan kecik masa lahir.
Berat dorang naik semalam tapi sikit. Tapi okeyla kan dari tak naik langsung, Sekarang berat dorang dah :

  • Atiqah : 4.9kg
  • Aqilah : 4.7kg\

Terima kasih TNB!!!

Terima kasih TNB dengan khidmat yang diberikan. Tanpa korang aku sekeluarga akan gelap dok dalam rumah. 
Terima kasih jugak sebab korang naikkan taraf elektrik sampai menyusahkan kami.
Aku pelik apala yang aku pakai sampai naik mendadak.
Selama ni Rm 60 lebih je tiap2 bulan.
Nak kata aku pakai aircond takdala pulak. Aku guna kipas je waktu malam. Dan full kipas hari sabtu dan ahad.
Waktu kerja peti ais dengan pemanas air anak aku je berjalan. Takkanla sampai banyak ni korang caj???
2X ganda okey. Terkejut aku dengan suami.
Yang tak boleh blah okey bil elektrik rumah aku sama je dengan rumah repair motor sebelah rumah. Dia lagila siang malam aircond tapi bil serupa jugak dengan rumah aku.
Macam mana korang cek yea!
Boleh terangkan kat aku. Aku kol korang main pas-pas lama2 putus. 
Ke meter rumah aku rosak???
Ada ke orang kena macam umi???



Tengok bil bulan lepas hanya RM 64.98.
Bulan lepas dia main agak je. Pakai pos hantar bil.

Tengok kat unit tu banyak benar unit aku guna padahal banyak guna waktu malam je.
Kipas je aircond takde pun.


Bil kena bayar bulan ni RM 135.70

Selasa

Apa Yang Di Cari Orang Dalam Blog Korang?

Selama ni umi dok baca N3 orang je tulis berkenaan ni. Tapi kali ni umi plak nak tulis. Tadi tryla nak check tapi tak sangka plak keyword ni yang keluar. Takda benda lain ke nak cari??? Huhuhu





Nak tahu apa yang keluar bila umi search perkataan tue... Huhu kawan-kawan try sendiri la boleh.. Lucah sungguh orang menaip keyword ni...

Bahaya Okey Kalo Dibiarkan...


Sekarang ni adha pantang nampak mama dukung adik-adiknye.
Mesti dia nak dukung jugak. Tak bagi kang mengamuk.
Dah bagi happyla dia.
Tapi amat sukat nak tangkap gambar time dia pegang adiknye.
Ya ampun! kasar sekali.
Suruh peluk kat muka dia gi peluk.
Nasib baik tak masuk mata.
Tunggu abang besar sikit mama bagi dukung yea sayang..




Ni adalah taktik nak ambik dukung tapi adik dah mengelongsor ke bawah.

Marah mama nak angkat adik.

Gaya Adha

Busyuk...

Ni gaya bila tanya mata mana...

Jumaat

Blog Kedaiku Sudah Dibuka...

Alhamdulillah, aku bersyukur padamu Ya Allah akhirnye terbuka jugak kedai yang umi impikan selama ini. Memang minat umi terhadap perniagaan ni dah lama umi pendamkan cuma modal je takda. Buat masa ini hanya 2 3 jenis barang je ada dulu coz modal tak berapa nak banyak lagi.

Kepada kawan-kawan sudi-sudikanla diri menjenguk blog kedai ku yang tak seberapa tue yea. Insyallah stok akan bertamabah dari semasa ke semasa. Amin...