Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Khamis

Adha In Da House

Dah malas dah nak pikir perkara tadi. Layan gambar anak-anak gak bagus. Anak-anak adalah terapi paling bagus untuk umi.

Alhamdulillah anak sulung umi seudah pun kembali ke rumah sewa umi yang tak seberapa ni. Bestnye. Menitis air mata coz dapat bawak balik adha ke sini. Cuma first time handle anak 3 orang sendirian memang mencabar k. Tapi naluri sorang ibu tak pernah berasa penat walaupun letih tak terkata tido pun dah tak cukup.

Masa balik nak ambik adha tak da rancangan mana pun. Ingat balik nak melawat je coz rindu dah tak terbendung. Sampai je kampung tanya mak nak ambik adha boleh mak bagi green light. Apa lagi bergembira la kami laki bini.

Tapi sedih tau mula-mula balik adha langsung tak nak dengan umi. Pegang je dia marah, panggil dia lari. Bergenang air mata umi bila anak tak nak dengan umi. Puas pujuk. Sekejap je nak, Time nak susu baring pun tak nak dengan umi nak dengan nenek je :(.

Alhamdulillah, sebelah malam dia dah nak dengan umi. sampaikan riba adiknye menyusu oun dia marah. Cemburu. Dalam menyusu adik2nye sambil meriba adha yang menyusu botol.

Dah balik rumah shah alam habis satu rumah dia tawaf. Rindu kot. Tempat dia rajin sangat nak tuju bilik air. Huhu. Itu je tempat dia suka..

2 ulasan:

Nens Collection berkata...

wahh..ensemnye kereta die

amieroziana berkata...

merajuk agaknya mula2 tu sebab dah lama tinggalkan dia hehehehe...takpe mula2 memang susah sikit...dh lama nnt biasalah tuh...