Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Jumaat

Nak Mintak Pendapat Boleh???

Perlu tak umi mengambil adha dekat kampung?
Adha masih kat kampung kerana ibu umi tidak bagi lagi bawa pulang.
Ibu takut umi tak terjaga memandangkan kembar masih kecil dan suami selalu tiada di rumah?


Tapi umi nak sangat dia ada disini. Biar dia selalu cium adiknye macam ni.
Tapi tak boleh selalula. Coz kadang-kadang dia pukul adik-adiknye.
Umi ingat nak berhenti keje. Dok rumah jaga anak-anak.
Daripada keje duit habis bayar kat orang kan.
Kalo umi ambik adha hantar pengasuh dengan kembar 650 tentu dah habis.
Belum susu, lampin dan coz ubat-ubatan.
Dengan gaji umi dan suami yang tak seberapa tinggi, umi rasa jaga anak sendiri lagi baik.
Tapi

3 ulasan:

Huszaini berkata...

macam kami hantar 4 4 anak ke taska.. dulu bayar lebih kurang 900 tapi skg dah besar sket dpt diskaun hampir 700... suami isteri keja.. walaupun gaji tak besar mana insyaAllah cukup untuk diorang..

kalau berenti keje jimat 650 nak bayar kat orang.. tapi bila kerja mungkin dpat lebih untuk beli susu dll barang keperluan bayi..

pada saya lagi puas hati semua anak2 kita jaga sendiri. susah macam mana pun anak ada depan mata besar depan kita..

cuba bincang dengan hubby kalo awak berenti kerja boleh tak dia cover semua... kalo tak.. mungkin awak kena kerja untuk tolong dia..

moga dapat idea sikit dari pendapat saya nih..

mama shifa berkata...

mama shifa kalau dpt kembar nak benti keje
tp conggak balik rugi pulak xde epf
epf tulah buat cover byr umah setiap bulan

LYAfrina berkata...

LAMANYER XDTG SINI... DAH BERANAK UMI... LYA TGU GAK UMI SMS LYA, SBB NAK CONTACT UMI, NO UMI DAH XDE, LPS SIMKAD HILANG ARITU.. TP NO LYA STILL NO DULU..REGISTER GNA NO HP LAMA..

KALO IKUT HATI, MSTI NK JAGA ANK KITA KAN.. DUK JAUH..MESTI KITA RNDU GAK KAN.. TP KALO KEADAAN X OK LAGI... BAIK MAK PEGANG DULU.. TUNGGU ADIK BESAR SIKIT KE, BARU JAGA..

KALO BHENTI KEJE SYG UMI... KWSP TU UTK MASA DPN GAK.. APA2 PUN UMI PIKIRLAH Y TBAIK.