Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Selasa

Mana - Mana Pun Sama Je

(Gambar Adha Dengan Makpah)

Sepatutunye mak umi dha sampai sini hari ahad hari tue dengan adha.
Oleh sebab tertentu umi tak balik ambik mak.
Coz memikirkan nanti mcm mna nak bawa balik 3 orang budak dalam kete yang kecik.
Adha makin lasak itu yang mak umi katakan.
Takut nanti dalam kete habis adik-adik dia penyek.
Jadi, mak umi tak datang masa umi bersalin nanti.
Hanya iringan doa dari jauh je yang mak umi berikan.
Jadi, mak tak datang ada orang lain plak datang.
Sama aje bagi umi.
Yang penting kedua-duanye adalah:















































Mak saya.


Ini adalah mak mertua umi.
Insyallah akan sampai hari rabu ni.
Pukul berapa tak tahu lagi.
Adik ipar umi dah pergi balik ambik mak mertua umi.
Alhamdulillah ya Allah.
Ada juga orang nak uruskan umi disini.
Sementara nak balik perak.
Aku bersyukur ya Allah..

Kan Cantik Kalo Dapat Tarikh Ni 03.03.11

Macam mana ek umi boleh tak perasan yea.
Padahal Dokotor siap tanya bila tarikh yang awak nak.
Tapi jawapan umi ikut atas doktor.
Lagipun tarikh doktor bagi tue kan jatuh hari jumaat.
Jumaat kan penghulu segala hari.
Tu yang umi terima tanpa memikir panjang.

Tapi 2 hari lepas macam mana ntah suami boleh plak cakap.
Kenapa tak ambik tarikh 03.03.11???
Kan cantik.
Ye la tarikh hari jadi umi 06.06.88
Suami 16.06.84
Mak umi 15.05.63
Dan Adik umi 04.04.93

Perasan Tak dengan tarikh hari jadi kat atas.
Semua sama je.
Kalo twin lahir tarikh macam mama dan ayah lagi cantik..
Huhuhu

Tapi takpela janji anak mama keluar sihat sudah
Moga selamat semuanye.

Menghitung Hari


Sedar tak sedar kan tinggal 2 hari je lagikan.
2 hari lagi bertambah la ahli keluarga umi, mak umi dan mertua umi.
Berdebarnye hati hanya Allah yang tahu.
Rabu ni umi akan serah diri di hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang.
Time tak tahu lagi. Coz kat surat tue takda plak tulis masa kena masuk wad.
4 haribulan plak tarikh akan baby twin dikeluarkan.
Mintak-mintakla umi tak masalah kesihatan.
Kalo ada tarikh akan ditunda hingga umi sihat kembali.