Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Rabu

Normal Tak???

Buat pengetahuan kawan-kawan twin umi teramatla aktif yea.
Kalo tengok video yang umi rakam tue macam nak terkeluar je dari perut.
Seronok tau.
Minggu depan dah tak boleh nak rasa dah baby twin merenyut dalam perut.
Minggu depan dia nangis bila lapar, berak dan kencing je.
Mama plak yang tak cukup tido.
Huhuhu...



Tapikan kawan-kawan.















Hari ni kan baby twin no aktifla..
Tapi still gerak macam timbul-timbul je.
Bawah dada umi pun rasa sengkak semacam je.
Umi tahu kepala baby twin dua2 duduk berdekatan tulang rusuk.
Jadi bila twin mengeras memang terasa sengkak sangat2.
Hari ni baby twin kerap mengeras.
Dalam 2 minit hilang.
Perlu ke umi gi klinik atau hospital??
Coz doktor kata kalo dia kurang gerak kena gi hospital.
Atau perkara ni normal je???


*** Mcam tak pernah pregnantkan umi nie..



3 ulasan:

IEZA berkata...

Normallah tu...kita pun banyak kali jugak mengeras..tapi tak ada pulak tanda2 nak bersalin..ni dah nak masuk 39 minggu..kawan-kawan yg lain semua dah bersalin...Kata orang baby girl lambat sikit..Betul ker?..

IEZA berkata...

Itu perkara normal...saya pun tgh mengandung jugak..dah nak masuk 39 minggu dah..kalau ikutkkan yang cepat dah bersalin..tapi saya belum lagi...hu..hu..

MaMa_AdHa berkata...

umi bukan apa kak, cuma takut coz pregnant twin ni berisiko bersalin awal. tu bila baby kurang aktif and perut kerap mengeras umi jadi risau