Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Rabu

Dah 36 Minggu...


Dah cukup 9 bulan kandungan umi hari nie.
Tinggal 1 minggu lagi untuk tunggu kandungan cukup 37 minggu.
Lepas tue baby twin akan keluar.

Orang tua-tua cakap bila kandungan dah cukup bulan (36 minggu),
jangan jalan jauh dah.
Dok rumah kalo boleh.
Kalo nak jalan juga barang-barang baby dengan mummy mesti standby dalam kete.

Barang-barang baby dan mama alhamdulillah umi dah sedia awal-awal dalam kete.
Tak silap umi masa kandungan umi 32 minggu kot.
Coz pregnant twin ni ada risiko bersalin awal.
Jadi, kalo umi jalan mana-mana pun buatnye sakit barang semua dah ada dalam kete.

Dalam gambar di atas, beg unggu tue adalah beg barang baby yea.
Banyak sangat ke???
Cuma gambar pampers baby je takda dalam gambar tue.
Coz tak beli lagi. Hahaha.
Beg biru tue dah tentu la beg barang keperluan mama.
Kecik je bag mama coz kat hospital nanti baju kan pakai baju dorang.
Time balik baru pakai baju sendirikan.
Umi nak tanya kepada ibu yang breastfeeding baby(tegar) bag pum susu kena bawa sekali ke???
Umi dah confius nie.
Nak bawa ke tak...
Please bagi tahu umi kalo ada yang tahu...

3 ulasan:

@e_da berkata...

seronoknyua baby dah nak kuar.. seeloknya bawa je sekali pum susu tu... sy dulu kt spital baby tak pandai nak idap kena pam.. dah la tak beli lg masa tu .. berkejar lak hubby g beli pam.. semoga selamat melahirkan ya

Noraini Aznan berkata...

umi,nor dh tukar url br...leh la jengah sane ek...nie url br http://nornasirnopal.blogspot.com.. btw,bwk je la pam susu tue,wat p'sediaan...smoga slmt smuenye...=)

IEZA berkata...

Salam...kita pun dah 38 minggu..tapi tak bersalin lagi..rasa lama pulak menunggu...tapi barang baby gan kita dah stanby kat dalam keta dah..