Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Rabu

35 minggu sudah.

Pejam celik pejam celik dah masuk 35 minggu sudah usia kandungan umi.
Minggu depan dah 36 minggu. 
Cepatnye masa berlalu, dah nak keluar dah baby twin umikan.
Muka mama dah bam-bam.
Berat dah naik melebihi ngandungkan adha.

Hari ni umi gi checkup di seksyen 7.
Appoinment kul 9 tapi gi kul 8.
Ramai giler orang kat klinik seksyen 7 hari ni.
Tak tahula kenapa.
Musim penyakit ke?
Hasil pemeriksaan umi pagi tadi adalah seperti berikut:

  • Berat mama : 61.8kg (hamilkan adha berat last adalah 58kg di usia 37minggu kehamilan)
  • Tekanan darah : 120/80( 2 kalo check coz yang pertama 134/66)
  • HB : 11.6 (Alhamdulillah naik balik)
  • Urine : Dah normal kembali
  • Ketinggian rahim : Dah jatuh dari 39cm ke 35cm
  • Kedudukan baby: Songsang dua-dua
Berbalik pada result ketinggian rahim, umi cukup risau coz dah memang jatuh banyak.
Masih umi ingat masa pregnantkan adha ketinggian rahim baru turun 1cm esok dah masuk hospital coz air ketuban pecah.
Yang ni pun akan macam ni ke?
huhu kalo boleh janganla buat masa nie.
Tunggula cukup 36 @ 37 minggu.
Umi kalo boleh tak nak twin di tahan dalam inkubator.

Berat baby first dah 1.9kg+/-
Baby kedua 1.6+/-
Ini yang umi dapat masa umi checkup di SALAM minggu lepas.
Berapa berat sebenar yea twin umi nanti?



*** Tunggu jawapan dari doktor pakar isnin ni macam mana.
*** Gi hospital isnin ni kena bawa baju siap-siap takut kena warded.

3 ulasan:

ummie berkata...

insyaAllah semua akan berjalan dengan baik...doa banyak2...:)

alyyani berkata...

berseri ummie. mmg la bawak baby girl. :D btw, berat adik kembar alya masa deliver kalau tak silap sorang 1.89kg sorg laki 2.6kg gitu. hope semua ok and umi selamat melahirkan adik2 adha. bila schedule to ceaser?

MaMa_AdHa berkata...

Kak Ummie: ty kak. Doakan semua selamat.

kak alya:ye ke muka umi berseri. Rasa mcama sememeh je kak. 21 haribulan ni baru dapat tahu tarikh bile ceaser kak. takut dalam hati hanya Allah yang tahu.