Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Ahad

Nak Potong Ke Tak??

Sayangnye nak potong. 
Dah lama dah simpan, dari sekolah lagi.
Seingat umi baru 3 kali je potong.
Last potong 2 tahun lepas sebelum kahwin tak silap umi.
Itupun coz gi wat rambut.(Rebonding)

Sebenarnye, lepas bersalinkan adha memang dah nak potong.
Coz pening kepala, dah panjang sangatkan.
Tapi dah sampai adha usia 1tahun lebih tak juga potong.
Bukan taknak potong tapi banyak sangat kejadiannye.
Umi nak gi potong suami tak bagi,
Bila suami bagi potong umi plak yang taknak.
Macam mna nak potong.

Hari khamis dalam kul 6 petang, pas balik rehat kejap dari gi jalan-jalan kat zoo.
Umi, suami dan adha gi keluar gi cari kedai gunting.
Huhu banyak yang tutup.
Last-last jumpa satu kedai je yang buka dan menarik minat umi.
Tapikan, bila naik je dia cakap kena tunggu lagi 1 jam baru boleh potong.
Coz masa umi gi tue, dia tengah siapkan seorang customer dan ada lagi 1 customer tengah tunggu.
Malas umi nak tunggu coz dah nak dekta maghribkan.
Bawa anak plak tue.
Jadinye, tak jadila potong juga.
Balik dengan hati gembira pun ada, sedih pun ada.
Hahaha, umi rasa macam tak terpotong juga rambut kesayangan umi ni...


Panjang tak rambut umi???
kalo tengok dari belakang rambut dah cecah punggung.
Sayang tau nak potong. Dah bela lama nie...
Nampak ke perut umi yang tgh preggy 8bulan???

2 ulasan:

SaRaa berkata...

wah pjng nye rmbut..saya takat bahu jela..plg pnjg lepas bahu tp xsmpi pinggang..hehe..

btw awk nk wt 4d scan kan..awak bawak siap2 cd or dvd sebab kt SALAM tu baru lg scanner nyer. doktor siti kata xsmpt nk provide cd lagi..so bawak siap2 k..saya aritu pn xtau, so xbawak..tp doctor simpankan nt bole drop by g save copy..

dj_design89 berkata...

sume kejadian tu sebenarnya utk bgtau umi, jangan potong rmbut umi r tu. hehe :)