Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Selasa

Checkup Lagi...

Ni adalah gambar ubat-ubat yang umi kena makan start dari mengandung kecuali ubat iron tablets dan u-lite tu umi baru dapat tadi di klinik sek 7. Banyakkan umi kena makan ubat. Kalo ikutkan malas nak makan coz umi tak suka akan ubat. Dalam satu hari umi kena makan 5 jenis. Gambar ubat obimin takda la plak dalam gambar di atas..

Hasil checkup hari ni  tidak memuaskan hati umi. Urine umi kotor dan HB umi dah jatuh dr 11.9 tinggal 10.9. Bahaya yea kawan-kawan kalo HB rendah ini akan menyebabkan salah satu faktor kelahiran awal dr jangkaan bersalin. Bagi umi yang hamilkan kembar amatla risau coz setakat ni semua stabil tapi dah masuk 30 minggu semua kucar- kacir. Jadi untuk menaikkan balik HB umi tue doc bagi ubat Iron Tablets.

Ubat U-Lite tue adlah untuk menjernihkan balik urine umi yang kotor.(betul ke?) Memang umi dah syak dah urine umi kotor coz dari petanng semalam lagi umi rasa mcam sakit bila nak shee shee... Macam tak puas je..
Mungkin umi kurang minum air dalam 2 3 hari ni kot dan menyebabkan urine umi kotor...


*** Malam tadi mengalami kembali sakit yang menyerang umi pada khamis minggu lepas. Ya Allah kurangkanlah penderitaanku Ya Allah... 

3 ulasan:

alyyani berkata...

takleh miss makan ubat umi, utk kebaikan adik2 adha dalam tu. take care ye :)

Orked berkata...

neurogain tu mmg klinik bagi ke? sepanjang mngandung 2 org anak, tak pernah pun dapat ubat neurogain tu..cma dpt asik folik je

MaMa_AdHa berkata...

klinik kerajaan memang takkan bagi kak...
klinik swasta je yang bagi...
umi gi klinik panel tue yang dapat