Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Jumaat

Benda Yang Diidamkan Dah Dapat-(2)

Welcome Sayang. Moga kehadiran mu membawa manfaat kepada anak-anak ku...

Alhamdulillah benda yang umi idamkan, nak sangat-sangat akhirnye dapat jua ke tangan umi. Memang bersyukur tak terkata umi kepada Allah. Kerana rezeki yang Dia berikan. Alhamdulillahx3

Mesti ramai yang tahukan umi memang nak sanagt fully berasfeed bakal kembar umi tahun nie. Insyallah. Niat itu adalah penting bagi seorang ibu yang ingin menyusukan anaknye. Salah satu benda yang paling penting lagi dalam menjayakan proses penyusuan secara esklusif adalah pam susu. Pam susu ini la yang umi sangat hajatkan. Umi takut umi tak mampu nak beli coz dengan masalah ekonomi yang kurang stabil baru-baru nie.

Tapikan Allah itu maha mengetahui. Rezeki umi datang dan umi berjaya memiliki benda yang umi mahu.

Inila barang yang umi nak beli. Dah dapat pun. Semalam umi beli sebelum kami ke zoo negara.
Ingat nak beli yang asas je. Tapi pikir-pikir balik tambah sedikit duit je lagi boleh dapat fully set. Jadi umi pun ambik 1 set punya... Meh kite tengok gambar satu-satu yea


Ini gambar spectra 3 bersama dengan corong pam berganda.

Ini plak PP Breastmilk Bottle, nursing bra, ice(lupa plak nama dia).
Stotage bags ni umi tambah 10 ringgit je lagi coz yang ni bukan beli sekali dapat 1set. 

Ni plak bag yang umi dapat sekali masa beli 1 set pum susu spectra 3.

Ni plak bantal untuk twin umi. Rm 9.90 1 bantal. Semestinye warna pink kan. Tapi umi tak yakin lagi bahawa baby twin adalah girl coz tak mungkin keluar nanti baby boy. Bib tue dapat free. Tapi dia bagi satu la plak. Ok la tue kan...
Agak-agak berapa harga semua barang ni umi beli???


""








""










"""










"""









"""


Harga semuanye RM 620.50. Lebih dari bajet yang umi nak beli. Target Rm 500 je...
Tapi takpela demi mu anak mama sanggup korban kan wang ringgit.

Nak tahu umi beli kat mana???


Memang tengah ada sale sekarang nie. Bagi umi dah kira murah dah harga nie. Ada setengah tempat jual 1 set  saje dah 6rts++. Ini umi beli 1set pum susu baru rm 550. Kenapa jadi 620.50 coz umi ada beli benda tambahan. Termasuk sabun mandi dan shampoo jenama pureen. Itula jadi sampai 620.50.

Mula -mula umi nak gi beli kat klang je kat kedai enjoybreasfeed.com. Tapi bila baca buku PA&MA terus ajak suami gi sini coz ada sale. Boleh terus ke zoo negarakan. Tak sampai 2 minit dr kedai onebabyworld sampaila ke zoo negara.

*** Dalam hati  ni tak sabar rasanye nak guna spectra 3..



1 ulasan:

sumimie berkata...

Wah tahniah ummi dah dpt brg idaman
samalah dgn saya masa peknen dulu.
dulu hubby langsung tak suport
huhuhu siap ckp saya xkan ada susu
sebab tgk org keliling dia semua tak nyusukan.
skrg dia punya suka sebab susu byk
asyik g tgk jer susu kat d/p tu :)
kalau da niat insyaAllah susu ada
S3 skrg bende paling penting dlm hidup saya