Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Rabu

26 Minggu Hamilkan Adik Adha...

(edit from google)


Dah masuk 26 minggu dah hari ni umi bawa si kembar ke sana - sini.. Gambar kat atas tue tak sama yea dgn gambar hasil dari scan. Coz gambar scan baby berkedudukan melintang. Satu kepala sebelah kiri, satu lagi sebelah kanan. Placenta plak ada satu je bukan dua macam di atas.. Puas umi cari gambar serupa dengan scan kat klinik tapi takdala...

Bila kandungan dah cecah 26 minggu, perut umi dah mula rasa sendat, Makan plak cepat je terasa kenyang tapi setengah berikut lapar balik.. Baby twin pun dah makin aktif. Perut mama dah jadi macam kolam renang di buatnye.. Alhamdulillah berat baby pertama dah 700gram keatas dan baby kedua tak sampai 700 gram lagi. Tapi dua2 nye sihat...

Semalam umi alami sakit pinggang yang agak kuat. Oleh keran dek perasaan takut tue ada umi gi klinik panel untuk memastikan sama itu contraction or sakit pinggang biasa. Hasil pemeriksaan malam tadi alhamdulillah bukan contraction tapi mungkin perut yang dah berat sakit pinggang pun berlaku.. Perut pun takda mengeras lembut je...

Hasil scan semalam alhamdulillah apa yang di impikan oleh suami dan umi harap menjadi kenyataan.. Pengharapan terhadap kehadiran bunga dalam family umi dan suami bakal menjadi kenyataa. 80% adalah " Baby Girl". Welcome sayang... Tapi tidak mungkin mustahil kalo baby yang keluar nanti adalah boy plak kan.. Tapi umi tak kisah kalo girl or boy janji sihat udahla....

*** Esok ada checkup kat SALAM Hospital...