Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Selasa

Dah lama takda cite si budak ni...

Makin lama makin kosong blog ni kan. Bukan takda cite yang nak di tulis tapi masalah lain yang menyebabkan blog ini tidak dapat diupdate.. Ntahla.. Sunyi je rasa... Tapi takpe dah ada peluang untuk menaip ni baik umi guna sebaik mungkin kan...

Dah lama takda cite anak kesayangan umi. Dah 10 bulan 1 minggu dah pun usia nye. Sekejap aje masa berlalu. Bulan ni dah nak masuk 11 bulan. Bulan depan dah setahun. Tahun depan dah ada 2 adik. Mak ai cepat je masa berlalu. Tak sedar pun. Perkembangan Adha ketika usia dah nak masuk 11 bulan:
  1. Dah mula nak meniti.
  2. Makin lasak kalo dalam kereta.
  3. Dah pandai panggil ayah, Mama Je belum.
  4. Merangkak macam berlari je sekarang.
  5. Gigi dah nak masuk 6 batang. 4 atas 2 bawah
  6. Makin kuat makan. Pantang kite makan mesti dia nak.
  7. Dah mula tukar susu. Kalo dulu jenama Promile sekarang jenama murah sikit iaitu DUMEX. (Jimat sikit)
  8. Pandai nak mengikut orang. Terutamanya kalo orang tue nak keluar.
  9. Pandai memanjat sofa dah. Pantang lepa je sedar2 atas sofa.
  10. Dah makin susah nak tido. Banyak nak main.
Meh kite tengok gambar adha yang terbaru..
 Inila rupa budak yang makin bam2 and lasak. Mak umi panggil si budak keinting. Belakang je kerinting rambutnye depan takda la plak.

Habis huruf ABC tue dicabutnye. Dahla dicabutnye pastu digigit-gigit plak. Adha owh adha..

Tengok tue ada je benda yang nak di buatnye. Cuba teka apa yang adha buat tue???

Ini la kerjanye kalo dia dapat duduk atas tikar. Mengopek gam di tikar. Tikar tue suami umi gam kan coz masa adha menjulur dulu dia kuat tarik tikar dan hisap. Tapi sekarang dia plak tukang menarik buang gam tue.

*** Kepada pemenang teka yang umi buat tue. Umi mintak maaf coz hadiah belum di poskan lagi. Coz suami 2 minggu asyik outstion je. Umi tak reti bawa kereta jadi kena tunggu suami free baru boleh gi poskan..
*** bulan nie aktiviti terasa padat sgt. Besok checkup kat Klinik Sek 7, Isnin depan hospital Klang,22 haribulan checkup kat SALAM. Banyaknye...