Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Isnin

Jawapan Untuk N3 Jom Teka Adha tengah buat apa....

Pertama sekali umi minta maaf coz terlupa buat N3 bahawa Jom teka tu dah tamat kul 12 tengah hari tadi... Sorry tau.. Walaupun ramai yang tak join kan diri untuk jom teka tue umi tetap happy coz ada juga yang join. Mungkin hadiah yang tak best kot... Tapi apa2 pun umi ikhlas nak bagi..

Jadi jawapan kepada N3 ini ialah :

Adha tengah meneran berak......

Itula gaya adha kalo tengah meneran berak. Nak berak mesti nak cari mamanye. siap muncung mulut lagi...

Pemenang yang berjaya adalah:

  1. Lynn
  2. MaMa Awatiff
Kepada pemenang sila berikan alamat yea.. Untuk umi poskan hadiah botol minuman tu... Sila berikan secepat mungkin tau... Lagi cepat bagi lagi cepat umi pos...

Cute Baby Contest

Jom ramai kite pakat join contest ni. Mana tahu kot ada rezeki anak masing2. Kan ke semua anak yang di anugerahkan oleh Allah itu centik, comel dan tiada cacat cela di mata Allah..

Contest kali ni di anjurkan oleh Happy Baby Shop
Nak tahu syarat-syaratnye klik je tajuk contest ni:

Jadi gambar yang umi pertaruhkan adalah:

Nama Penuh Bayi : Muhammad Dzal Adha Bin Muhammad Hasry
Nama Panggilan : Adha / A'a
Umur Bayi : 9 Bulan
Jantina Bayi : Lelaki
Bangsa : Melayu
Nama Penuh Ibu : Ummi Kalthum Bt Mohd Nasir
Nama Pengirim : Ummi Kalthum Bt Mohd Nasir
E-mail Adress : girl_perak@yahoo.com

Slogan :
Saya Suka Happy Baby Shop adalah kerana, di Baby Shop terdapat banyak pilihan baju untuk kanak-kanak lelaki takpun perempuan. Dengan adanye Baby Shop ini dapat menjimatkan masa para ibu untuk membeli baju anak-anak dengan hanya online sahaja.

Umi Nak tag kepada 5 orang ibu untuk menjoinkan diri dalam contest ni...

  1. Kak Lya
  2. Kak Alyyani
  3. CPM
  4. MaMa Awatiff
  5. Mummy Yana
Kepada sesiapa nak joinkan diri silakan yea...

Moga Ada Rezeki...


     Jumaat lepas kami sekeluarge berbuka di luar. Idakla jauh sangat dari rumah. Kul 6.30 baru keluar. Tempat yang di tuju adalah Tesco Hyper Shah Alam.. Sengaja menukar selera asyik makan kat rumah je. Lagipun nak gi cari baju 2 little pricess iaitu anak adik ipar umi yang duduk kat rawang tue. Kiteorang makan kat JM nasi Beriyani dalam tesco tue je. Tapi tak habis pun umi makan coz adha yang sungguh cranky tak mahu duduk diam asyik nak berdiri je dalam walker nak melihat lamou atas kepala..

    Itula melayu kan, dari rumah cakap nak beli baju anak saudara je dengan pampers Adha yang dah nak kehabisan stok. Tapi sampai je tesco macam2 plak yang di beli. Habis juga 200++. Lingkup kalo macam ni kalo tak disenaraikan apa yang nak di beli...

   Habis je membeli turun bawah tengok ada tempat untuk menangkap gambar. Kira studio kecik je. Terlintas juga dalam hati nak tangkap gambar si kecik tu dengan memakai kostum. Suami gi tany dulu kena bayar ke? Tapi tidak, beli barang kat tesco 50 ringgit ke atas boleh menjoinkan diri untuk pertandingan Baby Comel Tesco...(Umi tak ingatla tajuk pertandingan).. Umi ingatkan saje2 tangkap rupa-rupanye pertandingan. apa salah mencuba kan... Mana Tau kot ada rezeki si kecik yang comel nie... Meh kite layan gambar yang di tangkap...



Payah sungguh nak dapatkan gambar adha yang tengah senyum macam selalu. Dia Takut dengan penangkap gambar...


Bgai bola baru nak senyum sikit tapi udahnye dia buat mulut ternaganga plak.


Ni baru nak boleh senyum.


Tapi mata plak tak tengok kamera. Macam2 perangai adha sekarang...

     Sebenarnye masa gambar ni di tangkap adha dah ngantuk. Tula payah nak bagi kerjasama. Lagi satu dia takut dengan orang dan patung ziraffah dan kuda yang terdapat kat studio kecik tue. Adha kalo kat rumah paling lewat dia tido kul 10 lebih. Kalo berjalan rumah orang mahu kul 11 baru tido.. Itula kiteorang jarang berbuka kat luar coz adha tido awal..


*** Moga adha ada rezeki dalam pertandingan nie...