Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Isnin

Memey Dah "Bersalin"

Betul ke apa yang umi tulis nie???
Bila masa plak memey kahwin???
 Dengan Norman ke???


Hihihi jangan salah faham tau...
Bukan Memey dalam gambar tue yang "bersalin"...
Tapi memey kucing umi ni ha...
Ni la kucing umi yang diberi nama Memey..
Comel tak???
Semalam kucing umi telah melahirkan 3 ekor anak kucing yang comel...
Comel tak???
Harap2 bulu anak kucing nie kembang macam ibunye...
Ni plak masa Memey bagi susu kat anak dia...
Sayang sungguh dia pada anaknye...
lepas je tangkap gambar terlintas di fikiran kenapa ada orang sanggup buang anak???
Binatang pun sayangkan anak...

Selamat Pulang Mak Pah

Gambar ni umi tangkap masa Mak Pah kat rumah. Sebelum bertolak kite tangkap gambar dulu. tengokla adha tu marah Mak Pah nye dukung. Menjerit macam kena pukul...
Sekejap sangat mak datang rumah umi semalam. Hari jumaat malam sampai petang ahad dah nak balik.
Kalo ikutkan malas nak bagi mak balik. Bira duduk lama di sini. Rindu sangat kat mak..
Tapi apa kan daya adik umi tak ikut sekali datang and mak terpaksa balik coz adik masih bersekolah.
Takpela, bulan 6 insyallah umi balik perak jumpa mak...

Gambar ni masa mak atas bus dah. Adha still muncung mulut.
Hati umi masa ni dah sebak coz mak dah nak balik..
Kan bagus duduk dekat2 boleh balik tiap minggu..

Bye mak... Kite jumpa bulan 6 nanti yea mak...

Jalan-Jalan Di Puncak Genting...

   Jumaat baru ni mak umi merangkap Makpah kepada adha telah berkunjung ke rumah umi. Seronok sangat bila mak datang. Tak banyak aktiviti yang kami buat coz mak datang timing silap... Jadi hari sabtu mak ajak naik genting coz mak tak pernah naik. Dah jarang mak datang kan umi pun bawa naik genting. Dalam kul 3 petang kami bertolak dari rumah.. Ingat nak pegi pagi tapi suami umi keje half day hari sabtu...

    Ini gambar mak bersama adha di hadapan pintu masuk indoor game... Kami tak masuk pun coz mak cakap kalo masuk rugi je coz mak tak berani nak main and umi lagila anak tak nak dengan mak mcm mna nak main. Tengok gambar adha tu dh muncung mulutnye...

Ini plak gambar umi bersama mak.. Serupa tak muka???



Gambar kat atas masa naik keretapi.. Mak cakap naik benda ni lagi puas coz tak payah berjalan jauh-jauh. Adha cukup suka naik benda ni. Tengokla gambarnye siap muncung mulut...Sampai dah lupa mama dan ayahnye. Kain tuala umi bawa coz nak balut badan adha masa dok dalam stroller tapi adha wat main plak. Adha ni pantang ada kain atas badan mesti dia tarik punya.


Masa ni dah nak balik and adha dah start meragam mengantuk. Bila dah start mengantuk dengan sape pun tak nak dah... tak boleh nak bergambar banyak coz adha dah tido and umi plak kena dukungnye. jadi banyak tempat yang kami pergi tak bergambar. Kami bertolak balik dalam kul 6.30petang. Adha tido sampai kami berhenti makan pun tak bangun dah..



Contest Seiras Wajah Musim Kedua

 Nak Tahu Syarat-syaratnye klik SINI


Gambar yang umi pertaruhkan adalah;
Nama Mama : Ummi Kalthum Binti Mohd Nasir
Nama Baby ; Muhammad Dzal Adha Bin Muhammad Hasry
Umur Anak ; 5 bulan
Nama Panggilan ; Adha & Mama

*** Persamaan antara anak dengan mak ialah dari segi mata yang besar dan hidungnye.

Contest Seiras Wajah Musim Kedua

Nak tahu syarat nye Klik SINI

Nama Ibu ; Noor Zainah Mohd Nasir
Hubungan ; Kakak
Nama Anak ; Muhammad Nur Iman
Umur Anak ; 1 tahun 1Bulan
Nama Panggilan ; Iman & Ummi

*** Persamaan antara kakak dengan anaknye ialah hidung and mulutnye. perangainye pun sama.



 

4th Place in Baby-Iman Cute and Creative Picture



    Tak sangka akhirnya Adha menang juga dalam contest yang umi join... Betapa gembiranye umi, yeala umi rasa dh banyak contest umi join and mungkin takda rezeki adha untuk menang. Tapi kali ni alhamdulillah adha menang walaupun di tempat ke-4...
Inila gambar yang umi pertaruhkan;
Kepada ibu/bapa yang ingin melihat gambar pemenang yang lain klik SINI yea..