Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Isnin

BiDaN TeRjUn...

Sapela yang jadi bidan terjun yea...
Kenapa plak umi kata ada bidan terjun pulak...

Ingat tak lagi hari jumaat hari tu umi terpaksa EL coz pengasuh Adha sakit...
Pengasuh Adha masih sakit lagi hari nie...
Mati akal umi kejap mikir sape plak nak jaga Adha hari nie...
Dah tengah malam pengasuh baru kol cakap tak blah nak ngasuh...
Kol adik ipar kat Rawang mintak tlg jaga tak boleh, kol adik ipar kat klang tak blh...
Last2 umi ambik keputusan nak cuti je. Lantakla cuti habis pun...

Tapi kan dalam dok tengok tv terlintas nak tanya sepupu umi yang study kat PPUM...
Sepupu umi ni merangkap Mak Lang kepada Adha..
Alhamdulillah selepas dok massage dia cakap boleh jaga..
Happy nye ada juga pengasuh Adha...
Terus umi ajak suami gi ambik kat PPUM...

Tapi ada plak satu masalah, Adha tak nak dengan Mak Lang nye...
Aduh puas nak bagi rasi dengan Mak lang nye...
Sampai nangis malam tadi...
tapi pagi ni dah kira ok dah....
Dia nak juga tapi itu kalo Umi takda kat situ...

Tadi balik kejap tgh hari time lunch coz Adha tak nak mandi dengan Mak Lang nye...
Aduh banyak plak kerenah anak teruna sorang nie...
Sampai je rumah dengar motor mama nye terus bangun tido...
Dalam kul 2 lebih umi baru gerak gi tempat keje balik.
Layan je la gambar kat bawah nie...
Masa ni adha tengah di pujuk oleh mak lang nye coz nangis nampak mama nak gi keje;




*** Gambar last kalo perasan mak lang nye pegang picagari. adha demam tapi kejap panas kejap turun. Gambar tu tangkap masa nak bagi makan ubat...


*** Budak kalo demam orang cakap nak beralih bulan and nak boleh sesuatu ek>???

PERHATIAN

Perhatian kepada peserta MaMa aDHa; BaBy In bLuE CoNTesT...
Sila semak senarai nama anak-anak yang menyertai di sini :

http://girlperak.blogspot.com/2010/04/senarai-peserta-baby-in-blue-contest.html


Kalo ada yang tertinggal sila bagi tahu yea...