Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Isnin

JaLaN-JaLaN dI TaSeK sHaH aLaM

Semalam takda xTvT nak buat umi dan suami berjalan-jalan di tasek shah alam... Bukan pegi bertiga je tau umi pegi bertujuh... Mana datang plak lagi 4orang nie???

Lagi 4 orang tue adalah kawan umi yang umi anggap kakak and umi pnaggil dia Kak Yati... Kak yati datang bersama suami, anak and anak saudara... 

 Malas nak celoteh panjang jom kite layang gambar je la...

Muka baru bangun tido... comel tak saya???


Masa ni kat rumah Kak Yati... Baby girl tula anak Kak Yati. Baby kak yati ni sebenarnye jangka lahir sama dengan umi... Tapi umi awal 3 minggu jadinye anak umi tua 20hari je  dari anak kakak ni.

eh Adha kena cium dengan awek.. Hihihi

Bergambar di tepi tasek shah alam.

eh adha plak nak cium... tak malu... hihihi
Dah muncung dah... Masa ni ontheway dah nak balik.. Muncung kerana nak tido...

Ini plak muka tuan empunya blog yea...

MaCaM mAna NaK buAT ek

Ada tak sapa2 tahu cara nak upload video masuk dalam Blog???
Umi teringin nak upload video masukkan dalam blog tapi tak tahu caranye...
Boleh sape-sape ajarkan tak..
Please help me...

HaPPy BiRtHDaY AdiK yAnG ke - 17

N3 ni kira terlewatla. Maklumla kat rumah takda internet nak update blog. Tapi apa-apa pun umi tetap nak wishkan Hari Jadi adik bongsu umi pada 4 April iaitu semalam...
Dah besar rupanye adik umi. Tahun nie dia akan ambik exam SPM. Mintak2 la dia boleh buat coz adik umi ni kuat bersukan. Minggu lepas aje dia br wakil sekolah dalam acara lompat kijang dan larian..
Minggu ni wakil bola sepak plak...

Inila adik umi... Hensem tak??? hahahaha...
Kalo umi cakap tak hensem gerenti dia marah punya.. Ni la satu2nye waris lelaki yang tinggal dalam keluarga umi... Diala penawar segala kenangan bersama arwah abang sulung umi...

To adik;
Acik doakan yang terbaik untuk adik, menjadi anak yang soleh, jaga mak kat kampung baik2 coz acik dok jauh, and berlajar elok2 untuk SPM nanti...
Acik sayang adik...

1st giveaway from zati

Jom ramai kite join giveaway nie...
Jadikan umi refferal yea...

Nak tau syarat-syaratnye;

REFFERAL; Kak Lya

BaBy's SpEciAL PoSe CoNTesT

Nak tahu syarat-syaratnye;

Jadi gambar yang umi pertaruhkan;
Nama Baby ; Muhammad Dzal Adha Bin Muhammad Hasry
D.O.B ; 26 November 2009
Umur ; 4 bulan 1 minggu 3 hari
Nama Ibu ; Ummi Kalthum Binti Mohd Nasir

To pihak penganjur, kenapa saya pilih gambar nie kerana;
Gambat ni macam menunjukkan kehenseman anak teruna saya, hihihi...
Masa gambar ni di tangkap tak semena-mena dia buat gaya macam tue..
Apa macam pihak penganjur ada stail tak???


*** Dalam syarat yang di minta pihak penganjur mengatakan umur anak mesti 6bulan ke atas. Oleh kerana pihak penganjur mengatakan boleh umi join and kalo menang hadiah boleh simpan jadi umi pun joinla... Betulkan???

BiLa MaLaM InILa JaDiNyE..

Sekarang ni kan sekejap hujan sekejap panas, Jadi bila malam time tido kejap tido kat dalam bilik and kejap tido kat ruang tamu...
Malam tadi umi tido kat ruang tamu coz panas sangat dalam bilik kalo ada aircond takpela juga. Bersepah la ruang tamu yang sempit tue bila kiteorang tido di ruang tamu...
Ni la rupa tempat tido yang bersepah. Masa ni bentang toto hanya ala kadar coz dok tengok ABPBH...
Bila tido kat luar benda yang wajib ada ialah;

Buaian. Masa ni Adha tengah tido dalam buaian.. Perasan tak puting kat buaian Adha tue ada 3.. Banyakkan  tapi sekarang Adha dah tak berapa nak hisap. Alhamdulillah...

Ni plak raga susu. Yang ni wajib ada. Walaupun Adha BF waktu malam tapi kadang-kadang umi bagi juga botol susu coz kadang2 dia tak puas BF...

Ini la rupa bila rumah panas. Kalo hujan boleh la juga tido dalam bilik. Tapi kalo panas Adha confirm tak nyenyak tido kalo dok dalam bilik...

AkSi dI PaGi HaRi