Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Khamis

BuLaT eK MaTa sAyA???


Yup mata saya memang bulat. Kawan office mama cakap mata saya ikut mama. Tapi rupa saya ada ikut macam mama tak untie semua??? Ramai orang kata muka saya ikut ayah saya. Tapi saya rasa muka saya ikut muka mama kesayangan saya...
 
Saya sayang MAMA...

DaH MuLA naK tIDo LeWAt

    Sejak 2 3 hari ni kan Adha dah payah nak tido awal. Selalunye time dia tido dalam kul 8 malam - 8.30malam. Tapi kan sekarang pukul 9 lebih pun tak tido lagi. Jenuhla melayan dia. Nak masak makan malan pun payah kalo dia tak tido. Bukan tak bagi suami jagakan tapi, tak samapi 10 minit mesti Adha nangis punya kalo dok dengan ayahnye. Pastu mula suami bagi umi balik..

    Lagi satu Adha dah mula bangun awal-awal pagi. Kadang-kadang pukul 5 pagi or 6pagi.. Kalo bangun tido balik takpe. Ni tak dia ajak nak berbual and main dengan dia. Alahai sayang bagila can mama nak tido. Mama nak keje lagi. Macam pagi tadi, kul 6 dia bangun nak nyusu, dah siap bagi susu ingat nak tido balik tapi hampeh, Adha senyum balik kat mama. Takda canla mama nak tido hingga 6.30pagi... Dalam kul 7.45 time mama nak siap gi keje dia dah nangis nak tido balik. Macam-macam perangai Adha sekarang nie..

   Jomla kite layan gambar adha malam tadi;




Gambar ni masa ayah Adha dok melayan kerenah Adha yang tak nak tido. Main dengan nye sampai letih dalam nak dekat kul 10 malam baru tido. Gambar mama takda coz masa nie dok tengah lipat kain baju yang berlonggok dalam bakul.

CeRiTa PenGAsuH LaGi...

   Ingat tak lagi umi pernah cerite perihal pengasuh Adha. Kali ni benda yang sama tetap berlaku.
Habis belakang Adha naik merah lagi. Geramnye. Benda nie umi perasan pagi tadi waktu umi nak salinkan pampers Adha. Angkat je baju dah nampak merah2 kat belakang.


   Pagi tadi hantar umi cakap lagi kat makcik tue yang belakang Adha penuh merah. Tapi dia buat muka selamba je and boleh jawab kadang2 dalam buai adha ada semut coz susu tumpah...
Sakitnye hati bila jawapan tue yang keluar. Dah tau ada semut kenapa letak Adha dalam tue. Tak boleh ke gi ketuk dulu buai tu bagi semut hilang dulu baru letak. Ingat free ke hantar Adha kat situ?? Aku bayar tau. Nampak sangat dia biarkan Adha hisap sendiri botol susu tanpa pengawasan. Dia tak takut ke kalo Adha tersedak. Ya Allah geram sangat-sangat..

   Patutla dia ngadu semalam Adha tak nak tido sangat. Mungkin belakang dia gatal kena gigit semut. Kalo kena kat anak dia mesti dia marah kan. Kalo ikutkan hati nak je berhenti kerja jaga anak sendiri. Umi dah suruh suami carikan pengasuh lain. Tapi biarla dekat dengan rumah senang umi nak gi hantar and ambik Adha..