Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Rabu

AdHa sAKiT MuLUt

Malam tadi umi telah bawa adha gi klinik sekali lagi. Bukan kerana demam tapi kerana dari kesan demam hari tue.(Boleh ke ayat nie).. Nak tau kenapa???

   Semalam ambik Adha dr rumah pengasuh, pengasuh ngadu adha kurang minum susu. "Umi tanya demam lagi ke Adha". Tapi Adha tak demam. Bila umi nak ambik je Adha umi nampak penuh kesan putih dalam mulut Adha.. Dekat pipi kiri kanan, bibir baru nak naik putih and kat lelangit. Umi ingatkan susu melekat but bila umi lap dia tak nak hilang.. Tambah sakit ada..

   Sampai je rumah umi terus kol mak tanya kan hal nie. Mak kata Adha sakit mulut. Aduh!!! patutla Adha taknak nyusu... Umi terai lap dengan kain lampin yang di basahkan air suam... Tapi still taknak hilang putih tue.. Umi ajak suami gi klinik terus. Takut. Coz Adha tak berapa nak minum susu..

   Kat klinik doc cakap Adha kena ULSER(betul ke eja). Mungkin dari kesan demam 3hari lepas. Doc bagi ubat titik dalam mulut 2 jenis.. Tak silap umi satu jenis ubat tu nama Oral Aid dan satu lagi tue umi tak tau nama apa. Ubat Oral Aid nie tiap-tiap 4jam kena mailto:2titik@sapu dalam mulut Adha..Ubat yang satu lagi 5titik 3kali sehari. Umi balik rumah terus titikkan ubat yang kena 5titik tu dalam mulut Adha. Tapi Adha nangis macam mengelupur dalam buaian bila umi titik ubatkan.. Pedih ke??? Umi rasa pedih and sakit. Itu sebab Adha mengelupur dan nangis. Ubat ya g kedua umi sapu bila Adha dah tido.. Tapi adha still mengelepar. Kesian Adha.. Sabarla sayang, nak cepat baik kena makan ubat yea...

*** To kawan2 ada tak sape2 ada pengalaman tetang hal nie. Kalo ada tolong share yea..
*** Nantikan N3 berikut tetang Kipas melayang...

Sleeping Cutie Contest








Jom kite ramai-ramai join contest SLEEPING CUTIE CONTEST anjuran PAPAMAMA ZAKWAN
Nak tau syarat-syarat yang di minta klik  SINI;

Jadi gambar yang umi pertarukan ada dua;
  1. Ini gambar anak umi;

Nama Baby ; Muhammad Dzal Adha Bin Muhammad Hasry
Umur Baby ; 4 Bulan
D.O.B ; 26 november 2009


      2.     Ini gambar anak saudara;

Nama Baby; Muhammad Nur Iman
Umur Baby ; 1 tahun ++
D.O.B ; 11 March 2009

Untuk lagu dodoikan baby, umi banyakkan baca zikir dan selawat. Umi tak pandai sangat nyayikan lagu dodoi lain, Ini la zikir yamh umi selalu nyanyikan bila dodoikan Adha;

Subahanallah walhamdulillah;
Walailah hahillallah wallahhuakbar;

Lahillah hailallah (x3)
Muhammadurrasulullah.

*** harap penyertaan umi di terima yea...