Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Rabu

"CUTEST BABY WITH CUTE MOM_by MaMa_Aqish"

Kali ni umi nak join contest yang di anjurkan oleh MaMa_Aqish
Nak tau syarat-syarat yang diminta oleh MaMa_Aqish Klik di Sini

Ini pula banner penaja bagi contest yang di anjurkan oleh MaMa_Aqish













Jadi gambar yang umi pertaruhkan adalah ;
Nama Anak ; Muhammad Dzal Adha
Nama Panggilan ; Adha @ A'a
Nama Ibu ; Ummi Kalthum
Nama Panggilan ; Ummi
Umur Anak ; 3 bulan

Untuk maklumam MaMa_ Aqish umi suka baca blog MaMa_Aqish kerana;
  1. Umi boleh dapat banyak info tentang tutorial mencantikkan lagi blog(umi masih tak praktikan lagi coz tak menjadi and tak beberapa faham)
  2. Banyak maklumat tentang Aqish yang kak tulis boleh umi gunakan untuk Adha.Contohnye pasal taska Aqish.
  3.  Blog MaMa_Aqish cantik

~BABY WITH EYES GLASSES CUTES CONTEST~

Tak sangka jumpa contest baby berkaca mata lagi...
Teruja sangat nak join...
Coz dulu umi pernah serta juga contest macam nie...
Tapi umi dapat top 25 je..
Kira bersyukur sangat-sangat, and kalo nak tau umi dapat tahu keputusan lepas umi habis pantang..


8 February hingga 8 March 2010

Kali ni umi nak join sekali lagi contest nie...
Contest ni di anjurkan oleh MUMMY MARIA
Syarat-syarat dia mudah je...
Kalo nak tahu klik MUMMY MARIA

Jadi gambar yang umi pertaruhkan adalah;

Nama Baby; Muhammad Nur Iman
D.o.B ; 11 March 2009
Umur ; 11 bulan ++
Nama Ibu : Noor Zainah
Nama Mak Saudara ; Ummi Kalthum Binti Mohd Nasir

Untuk makluman MUMMY MARIA gambar nie adalah gamabr anak saudara umi yea...
Baby umi kecik lagi tak sesuai pakai cermin mata;

Checkup 3 Bulan...

Seperti biasa tiap-tiap bulan mesti kena bawa Adha gi klinik untuk checkup...
Tahun lepas mama yang gi checkup tapi tahun nie beralih pada anak la plak...
Hehehe..

Umi bangun awal smlm, lebih kurang kul 6 pagi...
Umi mandi,solat and bersiap lebih kurang kul 7 baru kejutkan anak teruna umi untuk mandi...
Ramai orang cakap budka kecik tak boleh mandi pagi-pagi sangat takut selsema...
Tapi Adha nie kalo tak mandi pg sebelum kul 9pg dia mesti meragam punya...
Terutamanye kalo time nak tido, confirm dia takkan tido kalo tak mandi...
Umi bukan guna air sejuk, gun air suam...
Adha confirm nangis kalo guna air sejuk mandi waktu pagi...

*** ontheway gi klinik

Lebih kurang kul 7.30pg umi kuar dr rumah and gi klinik kerajaan di sek 7...
Bila sampai je parking dah penuh...
Dalam hati dok cakap " mesti dah ramai orang nie"
Tapi bila masuk alhamdulillah tak ramai pesakit and number yang umi dapat takdala banyak...
Lebih kurang 10 minit umi dah dipanggil untuk timbang,ukur kepala,ukur dada and panjang Adha...
Alhamdulillah Adha tak meragam...

Lepas siap semua tue tunggu dalam 10 minit lagi baru umi kena panggil untuk jumpa nurse...
Banyak yang di tanya...
Alhamdulillah perkembangan Adha sesuai dengan umurnye...

Bila time nak tunggu cucuk masa nie la Adha meragam coz nak tido...
Adha nie jenis kalo mula nak tido mesti nak kena berayun...
Nasib baik ada Stroller, letak dalam tue ayun sikit2 terus tido...
Tapi takdan 5minit tido dah kena panggil lagi untuk di cucuk...
Alahai...
Masa cucuk tue hanya Allah yang tahu kuat ke tak dia nangis...
tapi mata pejam tau...
Nurse gelak je...
Tapi tak lama dia nangis dalam beberapa minit je pastu tido balik...

*** Baru lepas nangis kena cucuk

*** Tanda merah tu tempat kena cucuk

Alhamdulillah Adha tak demam malam tadi...
Risau juga hati ni, ubat klinik tak bagi pun...
Kalo demam terpaksala gi klinik swasta ambik ubat...
Next appoinment 6 april 2010 jam 8.00pagi..


*** Ni aksi ceria Adha lepas bangun tido

Inila hasil checkup Adha pagi semalam;
  • Berat ; 6.2kg(bulan lepas 5.3kg)
  • Panjang ; 65
  • BMI ; 15
  • Litan kepala ; 41
*** Kenapa yea sejak 2 3 hari nie adha kuat benar nagis tengah malam.. Risau la umi