Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Isnin

3 bulan 3hari..

Ye ke nie???
Cepatnye rasa...
Dah 3 bulan rupanya anak teruna umi...
Kalo masa ngandung hari tue rasa lambat je nak tunggu Adha keluar...

Esok Adha ada checkup kat klinik Sek 7...
Klinik yang umi rasa lambat sangat cara pengurusan dia...
Esok jugala Adha akan kena cucuk...
Agak2 kawan-kawan la berapa berat Adha esok???
Last umi timbang hari tue 5.3kg...
Ada cecah 6kg tak???
Peha dia dah jadi 3 lapis...
Geram macam nak gigit...
Hihihi...

Adha ni kuat minum susu...
Dua jam sekali mesti dia bangun...
Malam umi lebih utamakn susu badan dari botol...

Ada tak sape2 tahu cara nak banyakkan susu badan???
Susu umi macam dah makin kurang...
Adha macam dah tak puas minum...
Kalo boleh umi nak susukan Adha sampai umur setahun ke atas...
Tapi kalo tengok cara air susu yang tak banyak nie macam tak tercapai je hasrat tue...


*** Bulat tak saya???

*** Esok Adha kena cucuk... Demam tak Adha???

Kenapa Sampai Dua???

Nak tau apa yang sampai dua???
***

***

***

***



Kipas ni ha kena dua...
Malam tadi panas sangat,...
Adha menangis kepanasan...
Tu la kipas sampai dua...

Sebenarnye ada 3 kipas...
1 lagi kipas syiling, kipas syiling ni tak kuat...
Pasang number 5 macam number 1 dia pusing...

*** Ini gambar tido waktu siang semalam... tak berbju Adha...


*** Ini gambar malam tadi... Baru lepas nangis nak tido tak boleh....



*** Ni gambar dekat I-City, bawa adha keluar sampai tertido...

Masa kat sini umi tak turun pun...
Takda parking, orang ramai sangat...
Tangkap gambar dalam kete je...
Memang canti kat sini...
pelbagai bentuk lampu...


*** sebelum adha tido ni dia nagis tak berhenti, Umi dan suami bawa keluar naik kete pasang aircond terus tido... balik rumah nangis balik

Makan Angin...

Jumaat lepas kan cuti Maulidur Rasul...
Oleh kerana dek bosan dok di rumah tambah lagi dengan cuaca yang panas,
Umi mengajak suami keluar "makan angin"...

Macam jauh je tajuk entry di atas ...
Takda jauh mana pun...
Gi jalan tepi Laut je...
Panggil laut ke tempat nie???
Ntahla...
Yang umi nampak banyak kapal kat sini...

Nak di mana???
Di Tanjung Harapan Port Klang...
Saje gi jalan-jalan...
Nak gi jauh kena bajet dulu...
Gi yang dekat udah...
Janji tak panas dok dalam rumah...

Umi pegi pun dah petang...
lebih kurang kul 5 dari rumah...
Jadinye sampai Tanjung Harapan dalam kul 5.30petang...
Dok kat situ sampai kul 6.30petang...
1 jam je, bukan apa budak kecik ada nie takut tak tido malam pulak balik maghrib...
Tambah dok tepi air nie...

Meh kite tengok gambat masa kat Tanjung Harapan...

*** Gambar Adha yang nampak seronok

*** Abaikan muka mama Adha yang tembam and mata berkerut

*** Gambar Adha dengan ayah

***

*** Dalam perjalanan balik

*** Ragam adha semalam dan jalan-jalan di I-City akan menyusul 

Shopping Di Giant Seksyen 13

Macam jauh je kan gi shopping...
Padahal dekat je...
Khamis hari tue balik je keja ajak En Abang gi giant...
Nak beli barang - barang dapur yang dah tak banyak tinggal...
Sambil tue nak gi tengokla promosi barangan bayi yang tengah berlangsung di Giant hyper je...

Balik keje dalam kul 6 lebih terus gi ambik adha...
Tunggu En Abang balik dalam kul 7...
Pas je maghrib kiteorang bertolak pergi giant...
Alhamdulillah bila sampai orang masih tak ramai...
Bukan apa Giant sek 13 ni sentiasa ramai terutamanya time gaji 25hrbln, cuti sabtu ahad, and cuti umum...

Sampai je umi bukan terus gi beli barang dapur tp gi tempat baby dulu...
Hehehe...
Lain yang nak beli lain tempat yang di tuju...
Takdala banyak sangat brang adha yang dibeli...
Ada la dalam 5 6 jenis...

Dah siap semua baru gi beli barang dapur...
Memang banyak...
Malas nak gi beli banyak kali...
Umi selalu beli untuk stok 1minggu je...

Lebih kurang kul 9mlm umi dah ontheway balik...
Coz adha dah ngamuk nak tido...
Gambar di dalam giant tak tangkap coz handset tinggal dalam kete...

*** Ini gambar masa nak gi Giant
*** Untuk Adha dari mama

*** Adha meragam minggu nie... Tido pun tak cukup