Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Rabu

" Jatuh buaian " & Hospital

Cuti Raya Cina baru ni umi telah pulang ke kampung umi di Perak...
Sungguh seronok coz dapat berkumpul adik beradik walaupun tak ramai hanya 3 beradik...
Tapi apa yang di rancangkan semua tak menjadi...
Balik kampung tetap balik tapi nak gi jalan-jalan tak menjadi...

*** Ontheway balik kampung

Ini kerana Opah umi telah jatuh sakit dan telah di masukkan ke hospital hari umi balik...
Jadi mak umi terpaksa la menjaga Opah di hospital...
Langsung segala perancangan nak ke Pulau Pangkor tak menjadi...
Opah umi telah disyaki Demam Denggi...
Malam tadi mak kol bagi tahu yang Opah kena pindah hospital dri kuala kangsar ke Hospital Taiping...
Ya Allah sembuhkanlan Opah ku...


Berbalik dengan tajuk Jatuh Buaian tadi, sampai hari ni umi masih risau..
Tido malam pun dah tak lena...
Nak tau sapa yang jatuh Buai???
Adha!! mengucap panjang umi...
Jatuh air mata bila Adha menangis tak berhenti sebaik jatuh...

Puncanya dari tali buai yang tidak diikat kemas oleh suami...
Ye la balik kampung mesti kena ada 2 buai di rumah mak...
Coz anak kakak juga tido buai...
Dek kerana kelam kabut, 2 budak kecik nangis serentak nak tido...
Kecuaian mengikat tali buai menjadi punca Adha jatuh...
Umi tak bertegur dengan sape2 selepas Adah jatuh...
Terus mengurung diri dalam bilik...
Makan pun tak..
Umi risau sangat2... Kepala bayi bukan kuat lagi...
Umi cukup marah dengan suami buat kerja sambil lewa...
Malam tu umi dengan mak tido tak lena...
Takut apa2 terjadi pada Adha...
Alhamdulillah Adha tiada apa2...
Kepala pun tak bengkak...
Insyallah hujung bulan ni nak bawa gi x-tray kepala...
Takut ada pendarahan dalaman...

*** Ini gambar masa lepas jatuh...


*** Sorry tak banyak gambar... Mood tak baik

.. MIDIAIDABIZ2U GIVEAWAY ..

Kali ni umi nak join Giveaway yang di anjurakan oleh Midiaidabiz...
Nak tau syarat yang di minta oleh pihak penganjur klik disini tau...
Tarikh Tutup Penyertaan ialah 28 February 2010

" MOBS & GIFT That Angel Send : Showers Of Love Contest

Kali ni umi nak join contest yang dianjurkan oleh MOBS dengan kerjasama GIFT That Angel Send...
Dengan tema ;

Nak tahu syarat-syaratnya klik di sini yea

******

****

***

**

*
My Little Boy
 Nama Ibu ; Ummi Kalthum Binti Mohd Nasir
Nama Anak ; Muhammad Dzal Adha Muhammad Hasry
Umur Anak ; 2 Bulan ++
Jantina Anak ; Lelaki

*********
Gambar ni suami umi tangkap masa kat kampung cuti raya Cina baru-baru nie...
Kira masih baru lagi gambar nie...
Suka sangat tengok gambar nie coz Adha suka sangat berendam and bila nama dia suami umi panggil...