Kepada pihak pengunjung Blog MA yang tak seberapa ini MA ingin ucapkan terima kasih sudi menjengahkan diri ke BLOG umi.



Blog ini adalah hak MA. Jikalau orang yang menjengah BLOG ini terasa MA minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. BLOG ini hak peribadi MA. Apa yang MA tulis hanya luahan hati dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.



Isnin

Hatiku Berbunga Girang...

Alhamdulillah minggu ni adalah minggu terakhir Adha berada dalam usia 11 bulan. Tiada lagi panggilan baby untuk umurnye. Boleh di kategorikan sebagai kanak-kanak dah. Jumaat ni genapla umurnye setahun.
Uh, cepat sungguh masa berlalu.

Alahmdulillah perkembangan adha bergerak seiring dgn usianye. Bagi umi takda lambat dan takda yang cepat. Memang dikala usia seperti Adha memang dia dah sepatutnye boleh. Tapi ini tidak bermakna jika budak sebaya adha kalo masih tak boleh, bukan nye lembap. Tapi bagi masa pada dorang untuk belajar. Insyallah boleh cuma cepat dan lambat je. Betul tak para ibu semua.

ADha dah mula berjalan dalam 2 minggu lepas. Cuma masa tue dia masih baru belajar dan tak pandai bangun sendri. Nak berjalan mesti berpaut pada mana-mana @ mama angkat berdiri bru berjalan. Tapi dlam 10 langkah je pastu jatuh. Tapi, dalam hari rabu minggu lepas dia dah mula bangun sendir, dan menapak dengan laju. Siap nak berlari. Jalan pun masih tak betul ada hati nak berlari anak mama nie.

Umi dan suami bersyukur kepada Allah kerana bagi umi adha anak yang senang di jaga, tak banyak kerenah dan makin banyak benda dia belajar. Adha meringankan kerja mama. Lepas ni takda dah dukung sangat si debab nie. (10kg).. Mama dah tak larat yea sayang. Adha dah kena jalan sendiri. Cuma ada part2 tertentu mama dan ayah akan dukung.

Hari sabtu, umi bawa dia jalan di dataran shah alam. Biar dia mengexplorekan diri dia dengan duni luar. Dan merasmikan kaki barunye. Seronok tengok dia jalan sendiri. Terhibur hati. Siap nak berebut bola dengan sorang kanak-kanak kat situ. Sian anak mama, mama lupa bawa bola untuk sayang main. Jom kite layan gambar Adha kat bawah yea...



 Gambar dua2 di atas, adha msih malu2 nak berjalan. Mungkin masih gayat untuk menapak di atas bukit. Sekarang nie dia kerap sgt masukkan jari dalam  mulut main gigi yang dah 7 batang. Geram je tengoknye. Kite tarik dia masuk balik jari dia.

Ini adalah gambar cubaan dia memanjat besi. Tak boleh yea sayang. Kang jatuh kan sakit.

Jom unty semua kite jogging. Adha dah boleh jalan tau. Jogging baik untuk kesihatan..


Dah penat berjalan kite duduk. Habis daun kering dikutipnye.


*** To all my freind, umi nak jemput mengahdiri hari jadi Adha yang pertama pada 27 November 2010 jam 4 petang di kampung umi di perak. Ni alamatnye:
              Kampung pengkalan ikan, kuak,
              33400 lenggong perak.
              012 - 5500249(umi)

Tiada ulasan: